Greu în Italia, bine-n România!

Trei afacerişti din Peninsulă şi-au tras trei viloanţe de 180.000 de euro fiecare, în zona Popas Păcurari

„Cine-i harnic şi munceşte are tot ce vrea”, spune un vechi proverb de zeci şi sute de ani. Parafrazând şi adaptând un piculeţ acest concept la vremurile de restrişte în care trăim am putea spune: „cine-i puturos şi leneş are tot aşa”. Criza economico-financiară care i-a întors pe dos pe liderii Europei, provocându-le multe bătăi de cap, cefalee şi insomnii, pare-se că a înconjurat şi Peninsula italiană. Ceea ce auzim zilnic pe la tembeliziuni, radiouri ori Internet referitor la prăbuşirea afacerilor şi economiei din Cizmă sunt simple speculaţii, polologhii ori minciuni sfruntate menite să le aducă italienilor consolare şi ajutoare consistente din partea vecinilor. Acest fapt este demonstrat de trei afacerişti italieni care şi-au achiziţionat în cursul acestui an, trei viloanţe impunătoare în zona Popas Păcurari, din Iaşi.

Ieşenii aleargă în draci după apartamente cu două camere

Cu ocazia inaugurării a două sedii Fidelia Casa, din Podu Roş şi Alexandru, reprezentanţii celei mai serioase agenţii imobiliare din Iaşi au arătat că sectorul imobiliar, de departe cel mai afectat de criza economică, dă oarecum semne de stabilitate. Dovada stă în faptul că, în 2011, nu au lipsit cetăţenii străini care au alocat sute de mii de euro pentru o locuinţă în România.

„O să vă spun un lucru care şochează acum, în vreme de criză. Trei italieni au achiziţionat trei case, fiecare în valoare de 180.000 de euro. Plata a fost făcută cash, nu în rate. Două din case sunt amplasate în zona Popas Păcurari, iar cea de a treia în Bucium. Referitor la puterea de cumpărare a ieşeanului, la mare căutare sunt acum apartamentele cu două camere, pentru care se plăteşte în jur de 45.000 de euro. Şi să ştiţi că oferte avem…slavă Domnului! De departe, anul 2007 a fost cel mai bun an. Atunci obţineam 2.000 de euro pe metrul pătrat de apartament, poate chiar mai mult, dar acum, maximul este de 850 euro pe metrul pătrat”, a precizat Eliza Neamţu, consilier în cadrul Fidelia Casa.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *