Gura …lui Vosganian adevăr grăiește: Nu avem elite politice

Într-o postare foarte recentă pe facebook, deputatul(fost senator!) ALDE face o analiză comparată a protestelor de stradă din 2015 și 2017. După ce identifică deosebirile și asemănările , autorul trage și concluzii. Deși, în opinia noastră, acestea sînt ușor îndreptate intr-o rînă, preluăm și publicăm mai jos două dintre ele.

„România este lipsită de elite politice, fie din cauză că cele care au apărut după 1990 au îmbătrânit ori au fost anihilate, fie pentru că nu au avut șansa de a se reîmprospăta.”

„Mentalitățile comuniste persistă. Fie că e vorba de transferul de responsabilitate în dauna asumării de responsabilitate (întotdeauna altcineva e de vină pentru ce ni se întâmplă, și nu noi înșine). Fie că e vorba de abordări globaliste și uniformizatoare, care inventează ținte de carton (toți politicienii sunt corupți, toți guvernanții sunt incompetenți). Fie că e vorba de ura de clasă, într-o variantă nouă (suntem săraci pentru că alții fură). Fie că e vorba de recuzita festivistă (la comandă, se ridică drapele sau petice colorate). Fie că e vorba de elogiul adus serviciilor secrete și procuraturii , ca salvatoare ale neamului, ori de omagiul adus conducătorului. Din păcate, aceste practici se răsfrâng și asupra tinerei generații care, necunoscând comunismul, nu știe cum să se ferească de năravurile sale.”

Cine dorește să citească analiza în intregime , n-are decît să acceseze pagina de facebook a lui Vosganian.

Oricum, mărturisim că articolul ne-a surprins. Îl știam pe Vosganian ca scriitor și specialist în economie și nicidecum comentator politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *