Harry Potter face angajări la BNR

Am crezut că după ce am scăpat de Apocalipsă nimic nu ne va mai speria, dar uite că nu-i aşa! Stăpânii paralelor de la ditamai banca ţărişoarei noastre s-au pus pe gândit şi bine nu le-a făcut. Ideilor nu le-a stat bine pe caniculă, iar rezultatul a fost unul dezastruos. „BNR ar trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare şi să plătească un personal specializat plecând de la psihologi, filosofi, sociologi, oameni care să vină în grupurile de analiză ale băncilor şi să asigure momentul de relansare a creditării”. Declaraţia aparţine lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), care nu mai are mult şi îşi deschide o şcoală de ghicitoare în sare, piper, creiţari şi orice lucru care i-ar putea spune cum se pot da şi lua credite. Neperformante, ar trage nădejde românul calic că, mde, vrabia mălai visează, iar ţiganul, praznic.
Harry Potter face angajări la BNRDă, Doamne, bogăţie!
Adrian Vasilescu a plusat pe o idee mai veche care a deranjat băncile. El tare ar vrea în echipă o divizie de Mari Preotese care să învârtă sceptrul uite aşa, să zică vreo două incantaţii şi să ţâşnească norocul. „Eu ştiu că avem în România un Institut Bancar care se ocupă de specializarea personalului bancar şi cu foarte multă dificultate reuşeşte să coopereze bine cu băncile şi cu foarte multă greutate reuşeşte să scoată ceva bani de la bănci pentru dezvoltarea institutului şi organizarea cursurilor, care sunt foarte bine pregătite, cu oameni de specialitate. Foarte mulţi vin din Europa şi predau la acest Institut bancar. Ei bine, acest program se derulează foarte greu, aş spune, din cauza reticenţei băncilor”, a spus Vasilescu.
La toţi ni-i greu, s-ar traduce, şi uite că nici bancherii nu se mai dau duşi la şcoală. La biserică, nici atât că le este frică de ce este scris pe toacă. În felul lui, şeful paralelor are dreptate. N-ar fi rău ca mulţi clienţi să fie trecuţi prin dârmonul psihologilor, că unii iau creditul într-un moment de nebunie şi nu se mai recuperează paralele date. Dar n-ar fi rău să poţi face predicţii în portofel şi altfel decât pe seama adeverinţelor de salariu, care pot fi uşor falsificate, aşa cum s-a întâmplat de multe ori.

Poate de aceea vrea Adrian Vasilescu să angajeze o armată de ghicitori şi merge vorba că i-a trimis depeşă lui Harry Potter să-l ajute la recrutare. „Bancă serioasă, caut vrăjitoare tinere pentru analiză credite. Condiţii – experienţă în prevederea evaziunii, nas fin pentru oligarhi şi miros sensibil pentru şarlatani. Se asigură training cu Mama Omida”. Doritoarele nu trebuie neapărat să trimită un CV. Este nevoie doar de gând fiindcă însărcinatul cu ghicitul în aer va prelua intenţia şi o va aduce la sediul băncii.

Singurul ghinion ar fi ca mesagerul să nimerească la concurenţă, adică la firmele de recuperare, fiindcă hultanii gata instruiţi vor purcede la vânătoare de creditori înainte ca oamenii să-şi pună semnătura pe contract şi juvăţul de gât. Asta din ciclul „Intenţia este la fel de gravă ca şi fapta” şi se pedepseşte cu detenţie în puşcăria datornicilor sau în închisoarea regretelor!

Bănuţ Valahul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *