Horoscopul ciubucarilor

Am făcut noi ce-am dres şi uite că iar ne-am brodit cu previziunile. Vă spuneam mai demult (nu vă chinuiţi să vă amintiţi, că oricum vă repetăm) că perioada cuprinsă între 11 octombrie şi următoarea săptămână va fi extrem de benefică tuturor celor care fac comerţ. Grijă mare să nu cumva să treceţi de 20 ale lunii, că Mercur, zeul vânzărilor bănoase, va intra în retrogradare, adică dă înapoi şi lasă bacşiş altora, nu celor care îl aşteaptă. Revenind la tarabele noastre, este bine să vă spunem că, dacă tot a început circul la Iaşi, ar trebui să vă orientaţi, în funcţie de zodie, şi după cumpărătorii pe care criza nu i-a trimis de tot la închisoarea datornicilor şi mai au ceva mărunţiş de cheltuit pe marfa voastră.Horoscopul_ciubucarilor_2

Berbecii, dacă sunt şi comercianţi, vor avea nevoie de oleacă de calmante, fiindcă îşi vor face mulţi nervi. Oricât vor încerca ei să manevreze masele de cumpărători, se vor izbi de încăpăţânarea celor care chiar caută cusur. Nu vă pierdeţi vremea să vindeţi lucruri mari. Încercaţi cu vată de zahăr şi susan. Sunt mici, nu ocupă mult loc şi aduc bani în buzunar prin volumul mare de cereri.

Taurii sunt deja în bani. Ei sunt buni gestionari, sigur şi-au aşezat marfa straturi-straturi, ca brânza în burduf şi salamul în tindă. Este bine să se orienteze către gastronomie fiindcă omul flămând e darnic. Încercaţi noua formulă de jumări şi veţi face clienţii fericiţi, iar pe medici aşijderea. Plus că banii vor curge uns în chimirurile care vă vor încolăci şalele adipoase.

Gemenii sunt în elementul lor. Prosteală la greu şi gură mare, asta vrea orice gură-cască sosit la bâlci. Şi nu orice iarmaroc, ci tocmai cel mare din marele Ieşi, oraşul care de ceva ani se transformă într-o dugheană ordinară în fiece toamnă. Dar ce treabă are asta cu marafeţii?

Racii sunt meditativi. Pe ei i-au prins Sărbătorile Iaşului în plină visare, ca se obicei. Obiecte din argint, oale, lănţişoare, brăţări, orice numai argint să fie. Şi Piatra Lunii pot vinde, nu contează din ce paviment au smuls-o şi că nu-i tocmai sedimentul acela semipreţios care, de obicei, costă oleacă de parale şi aduce noroc celor care cred în cristaloterapie. Aşadar, argint şi vise, două mărfuri de pe urma cărora se pot câştiga bani frumoşi.Horoscopul_ciubucarilor_3

Leii deja şi-au pregătit fleicile în sânge. Nu sunt mari bucătari, ci doar şefi impozanţi, care şi-au aşezat sclavii în şir indian, le-au dar ordine precise, câte un rachiu să le ţină de foame şi mult mărunţiş ca să dea rest. În rest, nu contează câte ciorzvârte vor vinde pe seama prostiei altora. Bani să iasă!

Fecioarele au terminat de aranjat taraba dedicată lunii recoltei. Păpuşoi rotunzi la bob, gutui amărui, perje uscate şi gogonele, de toate vei găsi la nativii acestei zodii. Ardei iuţi uscaţi, mere afumate şi harbuji numa’ buni de pus la murat, aceasta este marfa de pe care oamenii pământului speră că vor scoate niscai creiţari. Pentru ei avem un sfat bun-bunuţ: nu vă încredeţi în cumpărătorii pensionari! Verificaţi-le peruca înainte de a le vinde morcovul la jumate de preţ!

Balanţele vor face vâlvă. Buni comercianţi, ştiu să adune şi să prostească lumea. Mărgele din sticlă, oglinzi lustruite, motănei din pluş şi o tură-n căluşei. Chiar mai vreţi? Mai plătiţi dacă vreţi să vi se pară lumea frumoasă. Balanţele oricând pot înclina talerul în partea de la care aşteaptă câştig.Horoscopul_ciubucarilor_1

Scorpionii şi-au tras tarabă cu fructe de mare. În fapt, nişte conserve de peşte expirate, ce pot fi oricând transformate în orice: frigărui cu aspect dubios ori tartine de care nu are nimeni nevoie, dar merg pe lângă berea răsuflată ori botezată. Cine mai cunoaşte diferenţa când stă cu ochii la scena pe care junele din cartier îşi fac debutul? În timp ce gură-casă scurg pahar după pahar, Scorpionii strâng banii la teşcherea, că şi chiria e mare.

Săgetătorii nu fac nimic. Ba, pardon! Ei spun bancuri. Obişnuiţi să fie consideraţi oameni joviali, vor încerca şi de această dată să aducă bună dispoziţie dacă le merge netul. Altfel rămân nişte murături acrite, cu orgolii expandate şi numai buni de azvârlit în stradă la încheierea programului. Şi mai devreme, însă este nevoie şi de păcălici, dar să nu le spuneţi!

Capricornii vor fi, ca de obicei, furnizori de buzunare. Ataşate de orice pantalon, pot fi obiectul perfect pentru camuflarea şpăgii. Dacă decorează vreun halat, sunt accesorii ce te duc cu gândul la vindecare. Mai rău este dacă au culoare neagră, fiindcă este clar că sunt buzunare de popă ori de cioclu, deci merg asortate cu coliva răposatului. Până la urmă tot câştig este, aşa că la mai multe! Buzunare!Horoscopul_ciubucarilor_4

Vărsătorii s-au gândit că oleacă de entertaiment nu strică, aşa că au scos toate „bandurile” de prin garaje. Le-au lipit rapid nişte afişe prin tramvaie, au lustruit muzicuţele, şi-au răsucit zâmbetele de băieţi buni şi gata businessul!

Peştii vând mătănii, ca de obicei! După atâta dezmăţ va fi nevoie şi de spovedanie, aşa că ei deja au pus la punct ultima colecţie de preşuri şi de coji de nucă pe care se vor canoni păcătoşii. Nu au uitat nici agheasma, îndoită cu niscai grade, că la frigul de afară nu pot să fie chiar smirnă! E nevoie şi de extraz, nu doar de agonie!

La final, nu le putem ura decât succes şi câştiguri bune celor care se vor ocupa cu de-ale comerţului în săptămâna care urmează. Celorlaţi le dorim să fie atenţi la tarabele în faţa cărora se opresc şi să nu uite că orice ban nescos din portofel, economie se cheamă!

Plutonia Mărtinaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *