La Casa Studenților: Dublin Pub sau locul de împerechere al tineretului studios

Peste vară, coca…. – aaa, scuze! – petrecăreții Iașului au suferit. Studentele au plecat acasă, dacă voiau să meargă la Skin trebuiau să dea o căruță de bani pe taxi și unde mai pui și că pub-ul relativ suspect de la Casa de Cultură (pe bune?!) a Studenților s-a închis temporar. Dar fiți fără frică! Întoarcerea toamnei și a bobocelelor de la Facultatea de Economie a însemnat și relansarea pub-urilor din oraș!

Strategic amplasat la baza Copoului, Dublin PubDublin_Pub_1 e cunoscut de specialiști ca un fel de loc de împerechere al studențimii. Nu știu dacă v-ați uitat vreodată la documentarele despre ritualurile respective ale „păsării paradisului”. Ea, păsărica, e destul de ștearsă, de urâțică. Păsăroii, în schimb, de obicei doi sau mai mulți, sunt colorați, cu pene ciufulite și cu dansuri uluitoare în program, poate-poate pleacă și ei acasă cu o parteneră.

Cam la fel stă situația și în Dublin Pub…

Burtoși cu malete musai albe, nu neapărat maneliști, doar un pic mai puțin înzestrați intelectual decât un adolescent, dansează în jurul meselor cu fete ieșite să se distreze. Dublin_Pub_2Ritualul e aproape fascinant! Mai întâi, respectivul efectuează o serie de drumuri de-a lungul barului. Dacă ați fost acolo, știți că e simplu, doar Dublin-ul e, practic, o lungă linie dreaptă. După două-trei ture, în cazul în care nu este remarcat, se amplasează cu o privire seducătoare la colțul barului și rânjește în speranța că tânăra pe care a pus ochii îl va remarca. Așa cum este cazul de cele mai multe ori, acest lucru nu se întâmplă, astfel că păsăroiul paradisului încearcă și abordarea față-n față. De aici totul depinde de charisma respectivului sau de numărul de vodci consumate de respectiva.

Dacă n-ar fi aceste ritualuri de împerechere, la Dublin atmosfera ar fi chiar acceptabilă. Muzica – spre deosebire de alte localuri – e chiar melodioasă, iar uneori patronii mai „scapă” și câte un concert live. În general, însă, pub-ul este folosit pentru balurile bobocilor.

În timpul zilei, în schimb, situația este cu totul diferită. Poți să bei una dintre cele mai aromate cafele din oraș și te poți bucura de liniștea de care ai nevoie atunci când ieși la o bârfă cu prietenii…

Struțus Paradissus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *