Horoscopul turistului ghinionist

Luna lui Gustar – sau august, pe înţelesul celor cărora nu le plac arhaismele – este foarte bună pentru concedii. Cei mai fericiţi, în afară de familiile căpşunarilor care îşi aşteaptă binefăcătorii cu braţele deschise şi cu facturile la asociaţie neplătite, restul se bucură de tihna oraşelor. Horoscopul_calatoriilor_4Parcări mai goale, străzi mai puţin circulate, vecini mai puţini la număr, deci mai puţine scandaluri pe scară.

Dar şi cei plecaţi în călătorii se simt bine dacă şi-au ales din timp destinaţia, dacă şi-au pus destui bani deoparte ori au avut grijă să lase acasă orice obiect sau gând care le-ar putea produce stres şi transforma concediul (adică vreo şase, şapte zile, cât are luna de vacanţă pentru cei mai mulţi lefegii) într-un coşmar. După ce am şters de praf globul din sticlă colorată, l-am rugat să ne scoată din cristalele sale câteva atenţionări pentru vacanţă.

Berbecii sunt sfătuiţi să lase acasă cronometrul sau să-şi ia în loc socotitoarea cu rândunele a copilului. Obişnuiţi cu viteza, ei sunt duşmanii oricărei tihne. Acum, repede şi mai repede sunt doar câteva din vitezele la care trăiesc ei. Dacă vreţi să mergeţi la mare, nu vă luaţi ca însoţitor un Berbec. Va fluiera după fiecare siluetă pe care o va vedea trecând prin faţa şezlongului, apoi va încerca să o prindă. Totul contra cronometru, fiindcă aşa e el: îi scapără călcâiele.

Taurii să nu care cumva să-şi ia şi facturile cu ei, nici măcar din greşeală. Vor socoti fiecare leu pe care l-ar putea obţine la renegocierea celor 50 de bani la penalizare, vor calcula de mii de ori cât ar fi putut economisi dacă nu s-ar fi lăcomit la ultimul cotor de măr şi apoi vă vor număra banii din portofel, pe principiul Horoscopul_calatoriilor_1„Ce-i al meu e al meu, ce-i al nostru, e tot al meu”. În plus, sunt mereu la relanti: până se urnesc să facă un lucru se termină vacanţa.

Gemenii ar fi bine să uite de radio. Nu au nevoie de ştiri, le pot înflori şi singuri. Şi nici de exerciţii de dicţie nu au nevoie, fiindcă ştiu ei mai bine ca nimeni cum se vorbeşte repede ca să-l zăpăceşti de cap pe cel pe care vrei să-l păcăleşti să-ţi achite câteva zile de odihnă. Amatori de chilipiruri, ei nu vor rata nicio partidă de pescuit. Aveţi grijă în plasa cui vă agăţaţi!

Racii au nevoie de un album suficient de mare în care să adune toate pozele făcute pe la toate colţurile. Aşa vom afla când au rupt primul pachet de îngheţată, unde au aruncat cojile de harbuz, lângă cine au oftat şi câte şansonete au ascultat la MP3-ul care cam hârâie, da’-i amintire de la bunica. Săraca, a strâns din pensie să cumpere ceva folositor şi nu se cade să nu-i apreciem darul, mai ales că ne-a scutit de-o cheltuială.

Leii au sfeclit-o cu ei înşişi dacă şi-au pus în bagaj vreo oglindă. Asta îi va obliga să se uite la propriul chip în fiecare secundă şi cine ştie ce li se mai întâmplă dacă vor vedea că nu sunt chiar buricul pământului, ci o arătare anostă, cu început de burtă şi chelie. Horoscopul_calatoriilor_2Doamnele ar putea constata că le-a cam trecut făina prin traistă şi colagenul prin riduri şi sigur se vor necăji. A, şi nici în apă să nu se uite, că li întoarce aceeaşi imagine ca şi cea din oglindă.

Fecioarelor le sunt recomandate, pe timpul vacanţei, dietele cu fructe dulci. După ce în tot anul sfărâmă între dinţi tone de lămâi, măcar acum poate îşi oferă un răgaz. Obligatorie atenţia la masticaţie, fiindcă îşi pot muşca limba şi, dacă înghit saliva, cine ştie ce li se întâmplă, că nu toate au rezistenţă la cucută, aşa cum le-a recomandat Socrate.

Balanţele trebuie să fie atente la traseu. Le sunt recomandate drumurile lungi şi benzile de pe mijloc, fără nicio abatere stânga-dreapa. Firi melancolice, au mare nevoie de echilibru, aşa că măcar un cântar tot pot pune în traistă, ca să fie sigure că se vor întoarce tot cu aceleaşi kile şi mijloc de viespe. Altfel iar le aşteaptă un an de chin până când vor echilibra talerele balanţei adipoase pe care mai niciodată nu reuşesc să o mulţumească. Aşa sunt ele, Balanţele, fete cochete şi băieţi cu simţul esteticului personal.

Scorpionii au nevoie de papiote. De multe papiote, fiindcă altfel vor fi nevoiţi să-şi înfigă acul în orice trecător care nu le va răspunde avansurilor erotice ori îi va păcăli la rest. Avari din fire, vor socoti atent firele de pătrunjel din ciorbele de la restaurant şi toate firimiturile de pâine cu care le-au fost încărcate notele de plată. Plus dopurile de la PET-urile de bere pe care au fost nevoiţi să le împartă cu amicul de „şeptică”.

Săgetătorii sunt cei mai fericiţi. Tentaţi să-şi ia mereu cu ei globul geografic, de data aceasta ar trebui să se încreadă în GPS. Oricum ajung ei unde vor, nu-i nevoie să le spună alţii, dar au mare nevoie să găsească vinovaţi pentru propriile abateri din drum. Fiţi liniştiţi, dacă-i să fie coşmar, va fi şi fără să aflaţi unde se va petrece. Totul este să plecaţi de acasă.

Capricornii au nevoie de trusa de lăcătuşerie în valiză. Dacă se strică portiera, dacă vreo cheie se îndoaie, dacă nu reuşesc să se acomodeze şi-i nevoie să doarmă în maşină. Şi mai au nevoie de un casetofon cu înregistrare. Au nevoie să se audă şi să se impună, dar uite că în vacanţă fiecare e şef în papucii lui, aşa că nu-i mai pasă de ordinele unui ciufut.

Vărsătorii vor fi foarte nefericiţi dacă nu vor lua cu ei agenda în care au trecut, cu precizie de minut, orele de masă, orele de plimbare, secundele de pieptănat în faţa oglinzii. Horoscopul_calatoriilor_3Nu pentru ei, fiindcă oricum îşi sunt proprii stăpâni, ci pentru cei din jur, pe care tare le mai place să-i încoloneze şi să-i treacă strada, apoi să le dea şerbet şi sirop rece, drept mulţumirie că au fost cuminţi. De evitat, dacă puteţi. Dacă nu, puneţi-i la plată, că-s darnici. Când vor.

Peştilor nu le este greu să se relaxeze. Oricum, cam asta este starea lor dacă sunt nativi pur sânge. Pune-le ochelari de soare ca să nu vezi cum te scrutează din dorinţa de a afla ce gânduri ai, în ce ape de scalzi ori ce bucurii te animă. Nu e bine să mergi cu ei la plajă fiindcă vei simţi mereu că porţi un costum transparent. Iar dacă urci pe munte, sigur vor închima psalmi către duhurile ce i-ar putea căra în spinare, fiindcă nu sunt obişnuiţi să asude.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru vacanţă. Dacă vi se potrivesc, aşteptăm să ne povestiţi cum a fost la întoarcere. Dacă ne-am înşelat, nu ne spuneţi nimic, vom ghici noi după dozele de algocalmin consumate de fiecare.

Plutonia Martinaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *