Iaşul – capitala huzurului moldav

Chiar dacă Piatra-Neamţ se numără printre cele mai curate şi frumoase oraşe, locuitorii săi preferă mai mult… Iaşul, în special pentru viaţa de noapte pe care o oferă tinerilor. Roxana Achiriloaiei se numără printre nemţenii care au emigrat în Iaşi, pentru a urma facultatea într-un centru universitar, dar şi pentru distracţiile „la maxim” oferite de Capitala Moldovei.

“Sunt studentă în anul al doilea la UAIC, la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, specializarea Ştiinţe Politice. Am ales să urmez facultatea la Iaşi şi nu în alt oraş, în primul rând pentru că este cel mai important centru universitar din Moldova şi al doilea din ţară. Un alt factor determinat în luarea aceastei decizii l-a constituit faptul că Iaşul este mai aproape de casă, eu fiind mai mămoasă, mai ataşată de familie şi de prietenii de acolo”, ne spune Roxana.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

În plus, tânăra mărturiseşte că îi place mult mai mult viaţa de noapte de aici, decât cea din Piatra-Neamţ, pentru că, spune ea, nemţenii se culcă odată cu găinile:

“Viaţa de noapte din Iaşi este mult mai intensă, mai colorată faţă de cea din Piatra-Neamţ. Ceea ce îmi place la Iaşi este faptul că, dacă vreau să ies în oraş la orice oră din zi şi din noapte, am o mulţime de oportunităţi. În schimb, în Piatra, după ora 23.00, totul e închis, nu mai e nici un om pe stradă, oraşul efectiv doarme. În week-end e puţin mai animat, dar nu destul. În Iaşi însă, tot timpul găseşti vreo petrecere la care să mergi, o cafenea unde poţi să ieşi cu prietenii sau un restaurant unde poţi lua masa”.

Poate de aceea se spune despre Piatra Neamţ că este un oraş cu oameni… liniştiţi. Aşa, ca Pinalti…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *