Iaşul e pe cale să răzbune eşecul travestitului Ouatu de la Eurovision

• cântăreţul Iulică Şerban de la Cejeaseu a dat o lovitură mai tare la la 6 din 49 • piesele lui fac ravagii printre amatorii de scălâmbăieli, cu două versuri şi trei acorduri înregistrate în sufragerie • citiţi şi vă cruciţi, iar după aceea shăruiţi, despre cum a reuşit cel mai talentat manager din sănătate să adune aproape două milioane de vizualizări pe Youtube

Iaşul e pe cale să răzbune eşecul travestitului Ouatu de la EurovisionDupă cum vă informau bârfitorii de serviciu în urmă cu ceva vreme, cel mai cântăreţ dintre toţi pedeliştii (după Costică Şerban, bineînţeles) şi cel mai şomer dintre toţi foştii manageri ai instituţiilor de stat din târg este pe cale de a da lovitura vieţii. Celălalt Şerban al Pedeleului local, Iulică, nu mai conteneşte să ne uimească pe toţi cu aptitudinile sale de homo universalis. Să nu care cumva să credeţi că e vorba despre spitalul privat despre care presa de Bahlui o scris că şi l-ar fi deschis pe undeva pe la ţărănoaia, supt aripa colegului Petrică Grămadă. Asta e o investiţie în care bagi ceva bani acuma, dar ţi-i scoţi atuncea când se gândeşte Cejeaseul prieten să-ţi deconteze internările de zi, de noapte, ori rezultatele la analize băgate de prin arhivele pacienţilor de anul trecut. Nici măcar la loto 6 din 49 nu am auzit că ar fi câştigat, că la loteria păsăricilor goale reportu’ s-a făcut cât o tranşă de la FMI. Şi nici nu prea se văd mari şanse de adjudecare, la jucătorii tot mai ofuscaţi de preţurile piperate puse de stat pentru biletele norocoase, ţânute bine supt seif. Iulică al nostru o dat însă marea lovitură taman în domeniul în care toţi îl credeau afon şi, mai cu samă, nu cu toate cele acasă.

O sută de mii de vizualizări pe zi

Aşa am dat noi, din click în click şi din fereastră în fereastră peste Youtube-ul nostru cel de toate zâlele, unde, ce credeţi, Şerbănică de la Cejeaseu e mare vedetă. Am putea spune chiar porno-star, după numărul de afişări, da mai ales după videoclipurile pe care le-am văzut acolo. Asta are însă mai puţină importanţă, dacă e să amintim doar că ultimul său hit, înregistrat sugestiv „Sus în cămin” (titlu inspirat probabil din propriile aventuri din studenţie), avea înregistrate zâlele trecute nu mai puţun de un milion şi vreo opt sute de mii de vizualizări, ceea ce nu-i de ici colea. Am intrat aşadar şi noi pe măreţul hit, ca să vedem ce talente ascunse poate da un asemenea succes de audienţă în rândul internauţilor. Când colo, dăm pe nişte scălâmbăieli furate tot de pe youtube, bineînţeles, în care omuleţi filmaţi cu camera ascunsă te fac să te crăcănezi de râs, nu alta, atunci când ori îşi dau singuri cu tesla, cum se spune, ori îi vezi eşuând în cele mai jenante ipostaze.

Două versuri, trei acorduri, dar multă hlizeală

Asta ar fi partea vizuală însă. Cât despre versuri, ce să mai zicem? Sunt de un lirism copleşitor, pe care to`arşu Iulică le îngaimă cu o mână pe micrfon şi cu una pe cască, în studioul improvizat din sufragerie. Luaţi numai o mostră, ca să vedeţi dumneavoastră de ce mari cantautori precum Cotabiţă ori venerabilul Marius Ţeicu ar avea serioase motive de invidie:

„Seara asta, hai băieţi să ne plimbăm/La cămin, la fete, hai să încercăm,

Sus în cămin/Portarul ne va opri

Sus în cămin/Noi de ne vom culca

Sus în cămin/Nene paznic rău nu fi

Sus în cămin/Să pleci nu încerca

Hai, hai, hai urcaţi/Sus în cămin

Hai, hai, hai urcaţi/Sus în cămin”

La strofa a doua, se trece deja la acţiune:

„Seara asta, fetelor, băieţii vin/Vom veni şi vom urca sus în cămin…”, cu refrenul deja binecunoscut.

Curat talent, diamant neşlefuit, ce mai! Cu aşa versuri şi aşa aranjament muzical, noi credem că Şerbănică de la Cejeasău poate participa cu succes la concursul Eurovision de anul viitor. Noi, ca patrioţi ce suntem, propunem ca pesa lui să fie calificată direct în finala naţională şi, mai apoi europeană, pentru a evita din start acuzaţiile de blat şi vot geopolitic. Credem cu tărie că versurile de clasa a doua şi videoclipurile pentru cei cu un neuron jumate pe creier ar aduna mai multe voturi decât Ouatu, bărbatul epilat în rochie de seară. Pentru a vă convinge, cu riscul asumat de a-l transforma în milionar pe şomerul Iulică (poate o da şi el o bere când o semna cu vreo mare casă de discuri), vă invităm să vă distraţi cu hitul său pe internet şi apoi să ne spuneţi impresiile dumneavoastră de cunoscători într-ale show-bizului. Vizionare plăcută! (Pedeliştii au talent)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *