Iaşul, oraş european al sportului în 2012

Gheorghe-Nichita

Gheorghe Nichita

Fără să cunoască, probabil, care este situaţia sportului din Capitala Moldovei, cei de la Parlamentul Europei au acordat, recent, Iaşului titulatura de „Oraş european al sportului în anul 2012“.

Dacă e să ne uităm la celelalte oraşe care au primit acest titlu –

Bilbao, din Spania, Charleroi, din Belgia sau Florenţa, din Italia -, ar trebui să ne gândim dacă cei de la Bruxelles sunt „cu toţi boii acasă“, cum ar spune un mâncător de seminţe din dealul Copoului.

Însă, cei de la Parlamentul Europei, spun gurile bârfitoare, cică n-au luat în calcul faptul că nu avem un stadion mai de „Doamne ajută!”, o sală polivalentă la standarde internaţionale, nişte terenuri de tenis la nivel european, o bază sportivă mai acătării, un patinoar, un bazin olimpic  sau o bază nautică pentru competiţii de anvengură.

La decernarea acestui titlu s-au luat în calcul „toate programele sportive pe care le-a făcut autorităţile pentru cetăţeni“. Adică, mai pe înţelesul nostru, s-au avut în vedere acele „mari“ competiţii de prin cartiere şi alte întreceri între scările de bloc, băgate de Cătălin Ivan, europarlamentarul care s-a ocupat de acest proiect, în caietul de sarcini.

Cât priveşte declaraţiile date de Ivan şi de primarul Nichita, acestea au atins pragul de sus al absurdului:

„Sunt onorat şi bucuros pentru faptul că oraşul meu (da’ al nostru nu e?!), un oraş al educaţiei şi culturii,  este şi un oraş european al  sportului. Sportul înseamnă sănătate, înseamnă perseverenţă,  însemană caractere puternice, înseamnă fair-play,  înseamnă muncă“, a spus primarul, în timp ce Cătălin Ivan a declarat:

„Ar trebui să fim mândri că Iaşul este un oraş european (n.r.: asta trebuie spusă sportivilor care nu au nici unde se pregăti!). Decernarea acestui titlu este un pas mic pentru proiectul cel mare, de Capitală Culturală Europeană. Toţi au aflat acum de Iaşi“.

Fără comentarii…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *