Iaşul va avea un ashram răzeşesc

Meditaţii colorate sau Universitatea Spirituală Conex

Uite că banii n-aduc fericirea! Sau nu mereu o asigură şi atunci încep să ni se reveleze tot felul de lucruri neştiute despre noi. Aşa încep pelerinajele şi aşa începem să simţim legătura dintre corp, minte şi spirit. Iar dacă la trinitatea asta mai adăugăm şi mălăieşul din bancă, strâns cu sudoare şi drămuit cu avariţie, totul se transformă într-o lucrare întru spirit, după cum intenţionează să facă unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Iaşi.

Pornit de la opincă, adică de la un taxi cu care a adunat primii creiţari, „biznizmenul” a pus pe roate o afacere frumoasă cu fabrici luate de la stat, privatizate şi transformate în depozite ori ateliere de făcut uşi, geamuri, cauciucuri, vopsele şi ce-o mai fi fost. Banii s-au adunat teancuri-tencuşoare, sub ochii vigilenţi ai doamnei de fier, care ştie ea mai bine decât oricine că ochiul stăpânului îngraşă portofelul şi asigură vacanţele exotice şi vilele somptuoase.

Vindecări spirituale

Între timp, domnul a găsit adevărul şi viaţa şi s-a orientat către cele ale spiritului, cu care îşi hrăneşte sufletul şi trupul. Yoga şi yoghinele, călătoriile iniţiatice, parapsihologia şi psiholoagele blonde l-au ajutat să-şi descopere misiunea în viaţă. Şi ce poate fi mai frumos decât o Universitatea Spirituală? Patronul fabricii de vopseluri vrea să înalţe pe una dintre cele şapte coline o şcoală dedicată devenirii omului. Un fel de ashram moldovenesc sau răzeşesc, din care cei care vor ieşi să fie puri ca îngerii care îl ocrotesc de furia nevestei pe patronul ce s-a regăsit întru spirit, ajutat de tantra.

Iaşul va avea un ashram răzeşescUniversitatea Spirituală ar avea, în viziunea ctitorului, un centru de vindecare cu metode neortodoxe, în care vor lucra vraci care îţi vor lua boala mânuind doar nişte magneţi, cristale, ierburi de leac ori prin pase energetice prinse din tutorialele cu şamani de pe „iutub”. Nu vor lipsi atelierele pentru copii fiindcă e bine să tăiem răul din faşă şi să creştem vlăstare drepte. La universitate vom învăţa cum să ne cunoaştem, cum să atingem nemurirea şi cum să ne iluminăm şi altfel decât cu ajutorul unui întrerupător şi al EON.

Secretul (ne)ştiut de toţi

Planul este abia la început, creionat în carneţelul secret de care ştiu doar domnişoarele terapeut ori viitoare terapeute, cu care păstorul universităţii ar vrea să pornească la drum. Mai toate sunt blonde, tinere, nişte diamante ce aşteaptă a fi şlefuite şi care acum oferă pe piaţă cursuri de regăsire spirituală şi de modelare a sufletului. Întâlnirile au loc în clădirea Fibresin, ce aparţine „biznizmenului” cu afaceri în industria de vopseluri. Acolo, oricine are o idee de împărtăşit poate primi ajutor. Ştii să baţi în gonguri tibetane ori să citeşti în culorile curcubeului? Ai învăţat să faci mandale din boabe de fasole ori ai practică în meditaţiile profunde (cele coordonate de entităţi, nu induse de beţiile de week-end)? Eşti bine venit! Nu e nevoie să te descalţi la uşă, ci doar să aduci cu tine turma de cursanţi dornici să plătească oricât pentru a afla cine sunt şi ce caută ei în viaţa lor. Că n-or aduce banii fericirea, dar măcar plătesc favorurile prin care ajungi la creatorul din tine şi întreţin visele celor care au nevoie de alţii să le spună că sufletul fără cap, ca parte a trupului, nu poate trăi nici o simţire şi nu poate face nici o ctitorie, fie ea şi spirituală.

Flăcăruia Roz  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *