Drumurile au din nou parte de… Pilă

Pilă. Dănuț Pilă. Personajul cu acest nume, parcă predestinat pentru a sumariza istoria guvernărilor Boc, a stârnit ieri mare scandal pe culoarele Direcției Județene de Drumuri. Beneficiar al unei sentințe judecătorești executorii, dar nu definitive, Dănuț Pilă a intrat ieri cu tam-tam, zgomot și parfum de avocați în sediul direcției, pretinzându-și scaunul ocupat în prezent de Ovidiu Laicu. Puțin i-a păsat lui Pilă că directorul era la muncă, pe drumul care leagă Iașul de Vaslui și mai apoi de București. Puțin i-a păsat și de faptul că, deși director, nu e de capul lui în instituție, el fiind nevoit să raporteze la rândul său unui director general, de la București! Nimic, frate! El își vroia tronul înapoi, cam la fel cum făceau fanarioții care știau că oricum nu aveau să rămână prea mult pe loc.

Drumurile au din nou parte de... PilăTărășenia e așa: Dănuț Pilă a fost pus la Direcția regională de drumuri de un cunoscut fost și actual deputat care îi este și naș. Sau cumătru… ceva de genul ăsta. Ezităm fiindcă lista cumetriilor și cununiilor din PDL e așa de complicată că nu ne mai descurcăm nici noi. Teoretic, numirea lui Pilă a fost conform tuturor legilor în vigoare. Cum s-a făcut de a ocupat scaunul drept un apropiat de deputat PDL, asta știe fiecare dintre boieri dumneavoastră. Au știut probabil și noii guvernanți, care l-au destituit pe Pilă din postul cu salariu amețitor în care se cocoțase voinicește. Omul a dat în judecată și a câștigat în primă instanță, așa că vineri a intrat în forță în instituție.

Așa s-au învârtit lucrurile, că venirea lui a coincis cu o ședință de AGA și de consiliul de administrație care ar fi trebuit să armonizeze poziția sindicatelor cu cea a patronatului în chestiunea extrem de delicată a scăderii salariilor. Când a fost vorba de măsuri pe această linie, măsuri pe care nu arde de nerăbdare nici un director să le ia, domnul Pilă nu a mai fost așa de hotărât, el declarându-și preocuparea doar ca Laicu să-i elibereze biroul. Logica sa invocă o organigramă în care postul său, de director, este deasupra celui al lui Laicu, de director executiv. Din câte știm noi însă, organigrama e mai degrabă o schemă logică orientativă, fiindcă activitatea trebuie confirmată de decizii ale directorului general.

Se pare că tărășenia abia dacă a început fiindcă luni, la prima oră, Pilă și Laicu ar trebui să se afle în biroul de la București din care li se vor împărți sarcinile. Dacă e să ne luăm însă după zvonuri, Pilă nu are de gând să se prezinte acolo. Promitem să revenim la subiect imediat ce vom avea detalii suplimentare. Dar până atunci vă propunem o ghicitoare: cine o fi susținătorul pedelist al lui Pilă? Dacă nu știți, o să vă spunem tot noi.

Justițian Ostropilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *