Ieşenii cu greutate se cumpără bine

pantaloni uriasiHainele pentru persoanele supraponderale (adică excesiv de grase) sunt la mare căutare, în Iaşi. Ciudat, straniu, luaţi-o cum vreţi! Cert este faptul că, deşi suntem în stare de faliment (cei mai mulţi dintre noi), comerţul cu haine pentru acest de persoane este o afacere… profitabilă.

Un exemplu în acest sens este magazinul, de pe B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt, cu nume sugestiv “Haine pentru graşi şi grasuţi” (puteţi să vă faceţi şi ştampile). Ideea i-a venit lui Emilian Eugen Herescu, un om „cu greutate”, la rându-i.

“Aici, românii care au o greutate peste medie, pot găsi o gamă largă de articole de îmbrăcăminte: de la chiloţi, indispensabili şi pijamale, până la costume de blugi sau treninguri. Ideea unui asemenea magazin mi-a venit atunci când am început să mă îngraş şi aveam nevoie de haine din ce în ce mai mari. Îmi croia mama, îmi mai croiam şi eu. Până la urmă, am găsit o firmă în Craiova care îmi asigura 90 la sută din produse şi am pornit, mai întâi cu un magazin pe care l-am deschis acum doi ani, iar, în prezent, am ajuns la patru magazine”, ne spune Herescu.

Extra large sau ce-ar cumpăra Piedone

Hainele comercializate în magazinele pentru grăsuţi au măsuri între 60 şi 68, dar sunt cazuri când cei care vin în magazin, vor mărimi şi mai mari de atât. Aşa a început totul.

Există, în prezent, un lanţ de zece magazine “Haine pentru graşi şi grăsuţi” în toată ţara: 3 în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Timişoara, Ploieşti. Magazinul de haine pentru supraponderali oferă clienţilor vestimentaţie pe toate gusturile, articole de la marimea 58 până 68, pantofi de la mărimea 46 până la 51. Cea mai mare mărime la blugi este 92, iar la haine 100.

Haine nemţeşti, clientelă pe măsură

Marfa ajunge aici din Germania, Neckermann şi e, fireşte, de calitate.

“Există şi copii care vin aici şi cumpără pantofii de la noi pentru că în altă parte nu îi găsesc. Avem chiar un client din Vatra Dornei, căruia îi trimitem comenzile prin Fan Curier. Acest bărbat se apropie de 2 m în talie, având nevoie de mărimea 100 la articolele vestimentare”, ne mărturiseşte Gabriela Casian, una dintre vânzătoare.

Sunt şi clienţi înţelegători, şi clienţi pretenţiosi.

“Un caz şocant a fost atunci când un client a cumpărat mai multe haine, erau pentru tatăl său bolnav, a doua zi le-a adus înapoi, pentru că bătrânul murise. Bineînţeles că i le-am acceptat”, îşi aminteşte Gabriela.

Aici clienţii găsesc oricând haine, beneficiind chiar şi de reduceri. Magazinul este vizitat de oameni politici din Iaşi, consilieri locali, profesori, judecători.

“Dispunem de o gamă largă de vestimentaţie, de la şosete, chiloţi, maieuri, până la pantaloni, cămăşi, hanorace, geci de blugi sau îmblănite”, ne spune vânzătoarea.

Cererile continuă să crească, clienţii supraponderali încă mai există, motiv pentru care mai mulţi producători de haine din Bucureşti s-au gândit să îşi deschidă propriul magazin. Şi totul a început la Iaşi…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *