Ieşenii îşi apără judeţul!

Reorganizarea judeţelor a stârnit o serie de intrigi în rândul ieşenilor, care nu sunt de acord ca judeţul lor să dispară şi să se comaseze cu celelalte într-un mare centru regional:

“Nu sunt de acord cu această reorganizare. Ar trebui să ne deplasăm la centru pentru a ne face actele în cazul în care s-ar muta la Suceava. Cel mai bine ar fi ca lucrurile să rămână aşa cum sunt. Fiecare cu judeţul lui!”, Constatin Lazăr, 58 ani, pensionar.

“Sunt sigur că Iaşul nu va dispărea, doar dacă vrea domnul Flutur. În mod normal, Iaşul trebuie să rămână pentru că este cel mai important judeţ al Moldovei. A fost şi capitală şi centru industrial. Ar fi bine dacă ar exista un centru zonal, să centralizeze problemele regiunii respective, fără a dispărea judeţul Iaşul. Avem nevoie de mai multe fonduri pentru a acoperi cheltuielile. Un singur inspector ar face toată treaba”, Ioan Chirica, 56 ani, jurist.

“Nu sunt de acord ca judeţul Iaşi să dispară. Ar trebui o reoganizare dar după nişte criterii serioase, nu aşa, de pe azi pe mâine. Totul are o tentă electorală! Cred că ar trebui să se facă nişte studii serioase, cu privire la desfiinţarea judeţelor. Nu mi se pare ceva serios. Totuşi, de bine de rău, judeţele sunt echilibrate, funcţionează. Este normal ca Iaşul să rămână, să nu mai tot improvizăm!”, Constatin Pricop, 62 ani, profesor.

“Este o mare prostie din partea autorităţilor române această reorganizare. Până acum, vroiau ca centrul să fie ba la Vaslui, ba la Suceava. Nici ei nu ştiu. Ar fi o mare greşeală să se desfiinţeze judeţul Iaşul, pentru că dintotdeauna a fost o capitală istorică, spirituală şi literară”, Dumitru Lazur, 50 ani, inginer.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *