Movilă, mătrăşit mişeleşte de la şefia PDL Iaşi

De la Tudor Gheorghe citire

Petrica Movila

Petrica Movila

Când crezi că le-ai văzut pe toate în politică, răsare PDL. PDL Iaşi. Acest conglomerat de orgolii şi interese, cum numai Iaşului i-a fost dat să vadă. Ales şef în 25 septembrie, Petru Movilă a fost dat jos în urma şantajului practicat de parlamentarii filialei la adresa Guvernului lui Emil Boc.

Între ce a putut să fie, şi ce este…, cale lungă/Când dă mugegaiul în vie, funcţia îţi face gura pungă“, ar descrie, poate cel mai bine, mătrăşirea lui Petrică Movilă de la şefia PDL Iaşi de către cei cinci parlamentari, parafrazându-l, desigur, pe Tudor Gheorghe.

Acei parlamentari (Dumitru Oprea, Mihaela Popa, Cristina Dobre, Marius Spânu şi Nicuşor Păduraru), dintre cei mai mari, mult au vorovit, s-au consfătuit şi se răsfaţă într-o albastră stare, în care nimic nu se coace, şi ocrotesc agurida să rămână aşa cum este: acră, astringentă în bride; şi ceilalţi, dedulciţi la acru, zic “mulţumim părinte, că profanul este sacru şi nebunul e cuminte“.

Încheiem un capitol de 20 de ani în care Iaşul nu s-a dezvoltat şi a fost doar ţinta unor oameni politici interesaţi de banul public“, a fost declaraţia halucinantă a deputatului Nicuşor Păduraru. “Soluţia aleasă (detronarea lui Movilă şi promovarea non-candidatului Dumitru Oprea la şefia PDL Iaşi, n.r.) este una de unitate şi încredere“, spune cu acelaşi limbaj de’o şchioapă, deputatul Marius Spânu. “Lupilor maturi” le tai un cal bătrân şi îi saturi, dar ce vor face ei, oare, cu căţeii?

Care, în numele ideii de revoluţie, se îngraşă, şi abia despachetaţi din faşă încep să scoată colţii tineri să o muşte şi pe Maica Vineri, dacă la ora programată nu au porţia asigurată“, completează Tudor Gheorghe, în al său Cântec de Parlamentar, peisajul dezolant din PDL Iaşi. Pedelişti din toate colţurile, da-ţi-vă foc!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *