Ieşenii nu sunt de acord cu recensământul!

În acest an, recensământul populaţiei a stârnit o serie de nemulţumiri în rândul ieşenilor, care spun că întrebările din sondaj sunt mult prea intime. Puţini sunt cei care agreează ideea de a răspunde la chestionarele mai mult decât personale, mărturisind, totuşi, că este normal să se facă o numărătoare a populaţiei. Sau a ceea ce a mai rămas.

„Nu pot spune dacă acest recensământ este bun sau rău. În primul rând, este rău pentru că se investesc prea mulţi bani în papetărie şi oameni. În al doilea rând, întrebările sunt pur şi simplu cretine. În trecut am făcut şi eu recensăminte, dar se întreba doar vârsta, numele şi atât. Mai bine se investea în cu totul altceva, de exemplu în sănătate sau învăţământ. Totuşi este bine că putem şti numărul populaţiei”, Maria Cojocariu, 65 ani, pensionară.

„Este normal să se ştie informaţii legate de populaţia ţării. Începând de la număr, nume, ocupaţie, nivelul de trai al ţării şi alte date. Acum poate oricine afla orice”, spune Andrei Tiberiu, 62 ani, pensionar.

„Se violează intimitatea unei persoane cu acest recensământ. Înainte te întrebau doar numele, vârsta, ocupaţia şi atât, nu ca acum religia, studiile. M-am simţit supus ca la un interogatoriu al miliţienilor. Nu mi se pare corect să afle cineva toate informaţiile personale pentru cine ştie ce scopuri”, Ioan Iacoban, 60 ani, tehnician construcţii feroviare.

„Consider că acest recensământ este bun pentru populaţie, însă nu sunt de acord să dau CNP-ul. Cine ştie în ce scopuri se foloseau dacă nu se interzicea cererea acestora”, Gheorghe Cazimir, 62 ani, electrician.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *