Injecţia nu-i ca pastila! Şi viceversa.

Nici un tratament nu-i mai bun decât… injecţia! Până nu demult, tratamentul injectabil era singurul prescris de medici din lipsă de alternative. Dispariţia de pe piaţă a început odată cu alternativa pastilelor dar şi a comodităţii populaţiei. Sătui să aibă posterioarele ciuruite, oamenii au recurs imediat la ceea ce era mai puţin dureros şi mai uşor de luat:

Până acum 20 de ani, nu aveam ce prescrie în afară de injecţii. Abia după ’92 au apărut injecţiile de unică folosinţă. Le foloseam doar pe cele din sticlă, care trebuiau sterilizate după fiecare pacient în parte. Astfel s-a ajuns la transmiterea bolilor mortale precum SIDA sau hepatită, motiv pentru care medicii au preferat să administreze pacienţilor doar capsule. Este adevărat că o pastilă nu are eficienţa unui tratament injectabil pentru că sucurile gastrice diminuează din efect, pe când serul intră imediat în organism”, spune Elena Savin, medic de familie la Policlinica Studenţească Copou.

Singurele părţi negative ale injecţiei ar fi trauma prin care trece victima şi discomfortul produs de administrarea la ore fixe a tratamentului. Cine nu a făcut din 6 în 6 ore injecţii când era mic? Studiile arată că infecţii precum cea cu stafilococul auriu este mai uşor de tratat cu o injecţie cu Penicilină decât cu pastile.  Aşa că, dacă o injecţie ne poate trata mai bine, de ce să n-o facem? Doare acum şi nu toată viaţa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *