Răzbunarea kilogramelor în plus

Au intrat 70 şi au rămas doar 10. Pentru Bucureşti, desigur. Într-o zi călduroasă de mai, Caravana „Next Top Model” a ajuns la Iaşi. Multe tinere pline de speranţă s-au îngrămădit la Casa Studenţilor, pentru preselecţie.

„Dacă nu ai peste 1.70 nu intri”,  spune una dintre cele două fete responsabile cu formularele de înscriere. Cu metrul alături, aşteptau „armata” de fete care stătea să năvălească în interior. Unele venite cu mama, altele cu iubitul, toate aşteptau cu mari emoţii clipa în care aveau să dea ochii cu Liviu Ionescu, directorul unei prestigioase agenţii din Bucureşti.

Cât de greu e să fii vedetă…

Ioana stă timidă la un colţ de masă cu formularul alături. Îşi aşteaptă două prietene.

„Am numărul 30”, spune ea, „mai stau puţin şi mă duc şi eu lângă celelalte fete care îşi aşteaptă rândul”.

Fetele sunt chemate una câte una. Atunci când prima aleasă a ieşit cu fluturaşul în mână, toate celelalte s-au năpustit asupra ei. O fată vrea să ştie cum să pozeze, alta ce să spună pentru a fi sigure că vor fi alese. Ioana a mers şi ea repede să asculte sfaturile primei învingătoare.

Nu peste mult timp a venit rândul ei. A plecat hotărâtă să câştige.

Toată camera s-a înnegrit de supărarea ei. Nu a luat preselecţia. N-a fost să fie!

Speranţa moare ultima

„Eram conştientă de faptul că am câteva kilograme în plus dar, totuşi, încrezătoare în forţele proprii şi în calităţile fizice”, mărturiseşte ea dezamăgită. Cu toate acestea, „lui (n.r.: Liviu Ionescu ) i-a plăcut de mine dar nu mă încadram în standardele impuse. Am avut 96 de cm în şold şi din acest motiv nu am fost aleasă. Consider însă că, jurizarea a fost una echidistantă şi corectă”.

După ce şi-a tras puţin sufletul şi a realizat că toate visele alături de Botezatu nu aveau să se mai împlinească, Ioana spune:

„Sunt dezamăgită de propria-mi persoană. Nu dau vina pe altcineva. Sunt furioasă pe mine pentru că puteam să mă pregătesc mai din timp şi să renunţ la unele capricii. Fetele care au venit, mi s-au părut drăguţe dar unele n-au ce căuta. Sper ca, data viitoare, să iau preselecţia, iar Liviu Ionescu să se ţină de promisiune şi să mă accepte”.

Lumea dură a modelling-ului nu este pentru cei slabi…de înger. Ca manechin trebuie să accepţi cu demnitate înfrângerile, la fel de bine şi criticile. Care se vor a fi constructive, chiar dacă au un răspuns negativ la nivelul psihicului. Nişte nimicuri, pentru cele mai ambiţioase, dispuse să renunţe la micile bucurii gustative.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *