Întoarcerea asasinei

Luminita-Solcan

Luminita Solcan

Ieşeanca Luminiţa Solcan (42 de ani), cea care l-a ucis în august 2005 pe părintele Roger, liderul spiritual al Comunităţii din Taize, a cerut autorităţilor franceze să-i aprobe extrădarea în România. Mai precis, într-o cerere adresată Justiţiei franceze, asasina a solicitat ca să fie internată  într-un centru specializat din ţară. Cererea de extrădare a fost în cele din urmă aprobată de francezi iar dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi, urmând ca aceştia să decidă, până la 20 septembrie, dacă vor aproba sau nu revenirea în România a asasinei.

Roger Schultz.

Pe 16 august 2005, părintele Roger, fondatorul comunităţii ecumenice din Taize a fost omorât în timpul unei slujbe, prin înjunghiere, de Luminiţa Solcan care, pe atunci, avea vârsta de 35 de ani. La scurt timp după asasinat, ucigaşa a fost imobilizată de martorii oculari şi predată poliţiei franceze. Declarată instabilă psihic, ieşeanca a fost internată în centrul specializat Chartreuse din oraşul Dijon. Dacă asasina părintelui Roger va ajunge în România, în această vară, ea are toate şansele să fie internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă „Pădureni – Grajduri”.

La sfârşitul lunii martie 2011, ieşeanca a fost ea însăşi înjunghiată cu 17 lovituri de cuţit, în centrul specializat Chartreuse. Agresoarea a fost tocmai colega ei de cameră, în vârstă de 37 de ani, care era internată în centru de numai o săptămână, la cerere. În urma incidentului, ieşeanca a reuşit să scape cu viaţă doar printr-o minune.2 comentarii

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *