Ce se mai poartă la nunţi!?

2011, un an cu schimbări radicale în materie de petreceri. Deşi organizarea unei nunţi, în ziua de astăzi, a devenit un lux, tinerii care vor să facă Marele Pas sunt mult mai atenţi la detalii. De aceea, în majoritatea cazurilor, planificarea întregului eveniment durează luni bune. Astfel, lumea, sătulă de manele şi de promovarea “underground” a prostului gust, a ajuns să fie mult mai atentă la “arhitectura” generală a momentului atât de special dar – de ce să nu recunoaştem? – şi la preţ, optând în general pentru aranjamente simple dar în trend! Alegerea datei, a sălii, a aranjamentelor florale, modelul invitaţiilor, rochia de mireasă şi încadrarea întru-un buget sunt principalele probleme cu care se confruntă mirii şi, în spate, familiile lor.

Ai nevoie? Apelează la agenţie!

În urmă cu ceva ani, era suficient de greu să-ţi faci o idee privind costurile unei nunţi. Din fericire, astăzi, există agenţii care se ocupă cu organizarea de astfel de evenimente şi care preiau în proporţie de 90% sarcinile… mamei soacre. Mai nou, modelul de nuntă, acum, poate fi corelat – dacă te ţin balamalele, bineînţeles! – cu cel propus de agenţii similare din celălalt capăt al lumii. Şi la Iaşi putem regăsi aceeaşi cromatică şi modele de aranjamente identice cu cele de peste Ocean, de exemplu:

“Pentru acest an, tendinţele de nuntă includ concepte de la rustic la chic, o mulţime de detalii şi o tonă de creativitate. Culoarea roşiatică-roz o regăsim în modă, decoraţiuni

interioare şi, bineînţeles, în aria evenimentelor speciale, al nunţilor. “The Gathering” propune şi câteva combinaţii: de la negru, bleumarin, gri-carbune, precum şi nuanţe deschise de gri, tonuri de bronz-verzui, toate acestea având menirea să pună în evidenţă culoarea roşiatică-roz”, ne spune Emanuela Oprişan, managerul firme ieşene organizatoare de evenimente “The Gathering”.

În materie de flori, în special buchetul miresei, cele mai căutate specii sunt crinii, bujorii, hortensiile, lalele şi exotica orhidee.

Obligatoriu: ceva dulce

Tortul are şi el un rol important, mai ales la finalul petrecerii, după dar, când nuntaşii trebuie să rămână cu o senzaţie dulce-amară:

“Este foarte important ca tortul de nuntă să fie ales cu meticulozitate pentru a se potrivi cu tendinţele, tema de nuntă şi stilul personal. Tortul de nuntă este o parte foarte importantă a primirii şi reprezintă mult mai mult decât doar un desert nemaipomenit. Acesta ar trebui să reflecte, de asemenea, stilul cuplului de miri”, adaugă managerul firmei “The Gathering”.

Chiar dacă rochia nu va putea fi niciodată perfectă pentru mireasă, aplicaţiile florale şi pietricelele, tulle-ul sunt cele mai căutate accesorii, iar rochiile tip prinţesă sau sirenă de asemenea. Singurul element de noutate este pata de culoare adusă rochiei, veşnicul alb fiind înlocuit de roz şi gri prăfuit.

Bugetul se poate încadra în nişte limite cât de cât acceptabile, cu condiţia ca evenimentul să fie bine stabilit şi structurat. Preţurile nu sunt bătute în cuie, întrucât variază în funcţie de alegerile făcute de cuplu. Specialiştii recomandă viitorilor soţi să folosească din plin creativitatea şi originalitatea pentru a evita ca nunta lor să fie una standard. Aşa, ca-n viaţa cotidiană…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *