Învăţaţi, învăţaţi şi iar învăţaţi!

,,Învingătorii nu renunţă niciodată, iar cei care renunţă nu sunt învingători!”, le-a transmis Inspectorul General Liliana Romaniuc, la începutul unui nou an şcolar, tinerilor învăţăcei.

Prima zi de şcoală a venit cu mari emoţii şi goluri în buzunare, atât pentru copii cât şi pentru părinţii acestora.

La Colegiul Naţional, de exemplu, elevii, cu flori în mână, aşteptau cu nerăbdare să treacă pragul clasei şi să se aşeze în bănci. Nici bunicii nu au lipsit, susţinându-şi nepoţii. Cu emoţie în suflete şi în simţiri şi mai puţină speranţă, toţi cei prezenţi, de la vlădică la opincă, au ascultat şi îngurgitat mesajele oficioase ale directorilor.

Dar nimic, parcă, nu a fost mai greu de digerat decât ilustrul discurst al şefei de Inspectorat Şcolar transmis cu mesaje ultramoderne, via e-mail, tuturor gorniştilor de presă. Aşa că vă cităm:

 „Începem azi un nou an şcolar pe care ni-l dorim cu toţii altfel, mai bun, mai frumos şi cu rezultate care să ne permită să mergem mai departe cu fruntea sus, elevi şi profesori. Cu speranţa că am învăţat din experienţele dureroase ale anului 2011, ne propunem o agendă educaţională bogată, care implică în egală măsură elevii, profesorii, părinţii şi comunitatea locală. Nu credem că sistemul educaţional românesc se va schimba peste noapte, dar dorim şi ne aşteptăm să ne situăm pe direcţia care conduce către acest obiectiv, pentru că schimbarea, radicală chiar în anumite domenii, este o etapă obligatorie, dacă nu dorim să repetăm experiențele anului 2011… Dezvoltarea competenţelor de literaţie ale elevilor sunt în atenţia noastră şi a ministerului nostru, şi, în acest sens, la nivel naţional se introduce ora de lectură, iar la nivelul fiecărei unităţi şcolare recomandăm introducerea unor cursuri opţionale care să conducă la atingerea acestui obiectiv”, a transmis cu mult avânt capitalist tovarăşa Liliana Romaniuc.

Rezultatele, la sfârşitul anului şcolar, când, bineînţeles, se va produce o nouă schimbare a schimbării şi, fireşte, vor fi noi alegeri, noi viziuni educaţionale şi o nouă generală: Camelia Gavrilă (să trăiţi!).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *