Cei trei (posibili) primari ai Iaşului

În urma unui sondaj de opinie, „Bârfa de Iaşi“ a constatat că ieşenii ar fi dispuşi să aleagă în funcţia de primar un antrenor de fotbal, un actor sau un regizor. Este, poate, pentru prima dată în ultimii 21 de ani, când locuitorii celui mai mare oraş din Moldova îşi manifestă deschis opţiunea de a fi conduşi de oameni din afara zonei politice. Ei vor cultură, sport şi un suflu tânăr în administraţie.

Directorul Operei Naţionale din Iaşi, Beatrice Rancea, şi-ar dori ca în mandatul ei Iaşul să redevină Capitala Culturii, în timp ce actorul Vlad Baba ar miza pe o echipă de tineri. Antrenorul echipei CSMS Iaşi, Ionuţ Popa, nici nu concepe să îi ia locul primarului Gheorghe Nichita, însă ar accepta în schimb postul de administrator al terenului de pe Stadionul „Emil Alexandrescu“. Asta, doar din dragoste faţă de ieşeni.

Iaşul, Capitala Culturii

Beatrice Rancea

Beatrice Rancea

Beatrice Rancea, directorul Operei Naţionale din Iaşi, ne-a spus că este onorată şi uimită în acelaşi timp de faptul că ieşenii vor să o aibă primăriţă.

“Mă simt de-a dreptul onorată să aud că cetăţenii Iaşului vor ca eu să candidez la funcţia de primar. Este onorant pentru că eu sunt la început de drum, fiind în Iaşi din luna mai. Chiar nu mă aşteptam la aşa ceva”, ne-a spus Beatrice Rancea, care mărturiseşte că prima decizie pe care ar lua-o în calitate de primar ar fi promovarea culturală a oraşului care, din fericire, are ce arăta şi povesti:

„Nu m-am pus niciodată în această postură şi nici nu cunosc problemele reale, economice, cu care se confruntă Iaşul în acest moment. Dar, ipotetic vorbind, primul lucru pe care l-aş face ar fi să acord toată atenţia cuvenită oamenilor. Viaţa este scurtă şi trebuie să avem grijă de noi şi de semenii noştrii. Tinerilor, oamenilor, bătrânilor, tuturor. Cea mai mare dorinţă a mea este construirea unei noi clădiri pentru Operă, dacă autorităţile ar permite acest lucru”, a mai adăugat directorul Operei.

Vlad Baba ar sprijini tinerele talente

Tânărul actor ieşean Vlad Baba şi-ar dori în echipa sa de la Primărie mulţi tineri profesionişti.

,,Dacă aş ajunge prin absurd primarul Iaşului, mi-aş forma lângă mine o echipă tânără şi competitivă, aş promova şi sprijini tinerele talente din acest oraş. Totodată, aş aduce branduri şi companii mari pentru a le oferi locuri de muncă tinerilor care aleg să plece din ţară imediat după absolvire”, ne-a spus Vlad.

El ar dori, de asemenea, să construiască un stadion modern precum „Naţional Arena“, din Bucureşti, dar bineînţeles ar începe prima dată cu gazonul, pentru a fi sigur că rezistă.

Când era mic, Vlad Baba recunoaşte că visa să ajungă preşedinte. Aşadar, aspiră la posturi înalte. Totuşi, ca să candidezi la primăria unui oraş aşa mare cum este Iaşul, înseamnă să îţi asumi nişte riscuri şi puţini fac asta.

,,Eu momentan risc doar cu viaţa mea şi nu aş risca şi cu viaţa celorlalţi!”, a mai precizat actorul care şi-ar dori ca ieşenii să-şi iubească mai mult oraşul:

“Aş urca fiecare ieşean în parte într-o aeronavă şi am zbura împreună deasupra Iaşului, pentru a vedea ce oraş frumos avem. Astfel poate l-ar respecta, îngriji şi iubi mai mult”.

Cum tinerii sunt viitorul ţării, de ce să nu le acordăm o şansă pentru a se afirma? Iar Vlad Baba merită votat nu?

Ionut-Popa

Ionut Popa

Ionuţ Popa s-ar mulţumi cu un post de administrator la teren!

Antrenorul Ionuţ Popa s-a declarat flatat de alegerea făcută de ieşeni, însă a spus că nu ar vrea să concureze cu Gheorghe Nichita şi că ar prefera să se ocupe de adminstrarea gazonului de la Stadionul „Emil Alexandrescu“.

„Sunt flatat de faptul că ieşenii m-ar vrea primar. Ştiu că sunt foarte iubit la Iaşi şi nu pot decât să le mulţumesc. Sincer, eu nu prea aş vrea să mă bag la primărie, ca să nu-l concurez pe primar (n.r. – Gheorghe Nichita). Glumesc. Mie mi-ar plăcea mai mult să mă ocup de administrarea gazonului de la Stadionul «Emil Alexandrescu». Cred că m-aş pricepe mai bine la asta“, a spus Ionuţ Popa, vizibil emoţionat de alegerea ieşenilor.

Tehnicianul arădean a mai adăugat că a mai primit o dată o ofertă de a fi primar:

„În urmă cu vreo 15 ani, mama mi-a spus că oamenii din Pesac, comuna unde locuia ea, şi-ar dori ca eu să candidez la primăria de acolo. I-am spus că eu mă pricep mai bine la altceva, dar că voi fi mereu alături de oamenii din Pesac“.

Şi a fost cu adevărat alături de ei, ca şi de ieşeni.

Anda CĂŞUNEANU

Ruxandra CAŞU

Cristi ZavastinLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *