Ion Toma, un campion suspectat mereu că se dopează cu H2O. Scufundat în lichidităţi

În timp ce unii muritori de rând se zbat să scoată bani şi din piatră seacă, Ion Toma, managerul ApaVital, reuşeşte să facă parale din apă chioară. Numai în 2014, şeful canalizării ieşene şi-a tras un venit de circa 200.000 de lei de pe urma salariului şi altor bonusuri acordate prin semnătură proprie. Deşi aceşti bani i-ar permite lui Toma să trăiască într-un glob de cristal de unşpe mii de metri cubi, directorul ApaVital mai coboară uneori printre pălmaşi, respectiv consumatorii de apă de la robinet. Recent, am surprins un dialog între Ion Toma şi Vasile Megieşu, un locatar din Metalurgie.

Ion Toma: Să trăiţi, domnule locatar şi beneficiar al serviciilor de calitate ApaVital! Ce mai faceţi, cum o mai duceţi?
Vasile Megieşu: Trăiţi, dom’ director! Iaca, mă duc la non-stop-ul din colţ să iau nişte apă plată pentru muşcata din fereastră.

Cum, vă udaţi florile cu apă de la magazin? Înseamnă că aveţi bani, de vă permiteţi excentricităţi din astea. De ce nu folosiţi apa de la robinet?
De aia mai bem noi, dar numai la ocazii speciale. La Revelion, am pus şi eu pe masă două sticle de apă meteorică, că, deh, am vrut să-mi impresionez musafirii cu ceva scump al naibii. Fraierii de vecini au avut numai Perrier pe masă, dar asta e, parcă poţi să te pui cu neamul prost?

Mă bucur să aud asta. Aţi văzut că avem şi o campanie, prin care îndemnăm lumea să nu consume apă la PET. E un mod de a aduce oamenii pe ţeava sănătoasă a vieţii.
Da, da, foarte bună iniţiativa. Să vă spun sincer, de când beau apă de la robinet, naturală care va să zică, m-am îmbogăţit!

Bravo, cum aşa? V-a purtat noroc?
Da, dom’ director, m-am pricopsit cu un colier de pietre preţioase la rinichi. E drept, mă cam deranjează la excesele cu băutura, dar, na, vorba aia, vinul trece, pietrele rămân. Dar dumneavoastră ce mai faceţi?

Aşa şi aşa, cu viaţa asta grea de director. Nu prea merge treaba…
Eh, păcat, dom’ şef. Ştim cât de mult ne chinuim şi noi să ne iasă treaba. Apropo, să ştiţi că noi ne gândim tot timpul la dumneavoastră când tragem apa.

Frumos, mă bucur că aveţi gânduri bune şi pentru mine, un biet slujbaş din târgul ăsta. Ştiţi, chiar m-am gândit să iniţiez un nou proiect, o idee care mi-a venit la Bobotează. Ce-ar fi dacă aş băga pe instalaţiile din toate blocurile Iaşului apă de Prut sfinţită?
Foarte înălţătoare ideea!

Nu-i aşa? M-am gândit deja la un slogan pe măsură: “Vrei, nu vrei, plăteşte Grigore agheazma!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *