IRealitatea, de Nichita

Nichita si SimiradConstantin Simirad arată şi anul acesta că, pe timp de criză, cât o fi bugetul de lihnit, tradiţia trebuie îndeplinită. A stat şi a socotit, şi-a întors buzunarele pe toate părţile şi a scos din joben juma de sută de mii, bani nou-nouţi, pentru chermeze, colindători şi pixuri. Pentru satisfacerea ideii sale, a dorinţei de a fi cel mai colindat şi aplaudat, Simirad a pus deoparte din cei 50 de mii de lei, vreo 22 de mii de albăstrele.

„Voi mai da câte o ciovârză, o pleaşcă mică de băgat la ghiozdan, un pix şi o plăcintă, şi la găozarii care mi-au şuntit proiectele şi au ţinut cu useliştii tăt’ anul. Le dau, da puţin, cât să se lingă pe bot de zahărul pudră de pe cozonaci, aşa cam de vreo 600 de lei”, a spus Simirad.

Peste alţi bani care se vor duce pe cadourile copiilor angajaţilor, ornamente şi smaralde, Simirad va băga 3 mii de lei în gâtul lung al şarlatanilor care au certificate de revoluţionari.

Oricum, suma e mai mică decât a lui Nichita care a ales – cu aprobarea consilierilor săi, fireşte! – să dea mai mult, vreo 700 de milioane vechi din bugetul ieşenilor pentru o singură televiziune şi aia din Bucureşti. Adică, pentru IRealitatea, găozarii din târg rămânând şi anul acesta, ca şi cel trecut şi ca de când sunt cu buza umflată şi ochii-n soare. Halal aleşi locali mai avem!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *