Jaf în toată regula într-o parcare publică

Știți care e noul salut printre purtătorii de chipiu de rang local? Nu. Nu e ”să trăiți!”. S-a schimbat. Acum le putem spune cu toții un salut ceva mai călduros, cum ar fi ”să dormiți bine!”. Și li se potrivește de minune. Că altceva nu fac. Dorm și la propriu, și la figurat. Adică dorm chiar și în papuci.

S-a furat în rate
Vă povesteam recent despre cum și-au umflat ei mușchii și s-au pus pe dat sancțiuni ieșenilor care vindeau și ei mașini în noua parcare de lângă bazarul de la CUG. Și nu dădeau amenzi de bun simț. Din contră. Au împins într-o singură zi vreo 15 amenzi de peste 2.000 de lei fiecare. O astfel de amendă i-a fost aplictă chiar și unui ieșean care avea la vânzare o mașină de fix 2.000 de lei. Păi, nu l-au sărăcit de tot pe bietul ieșean cu excesul lor de zel? Ba sigur că da. Dar după o așa muncă, purtătorii de chipiu de rang local au avut nevoie de odihnă pe măsură. Și au făcut-o din plin. Altfel nu se explică cum este posibil ca într-o parcare publică, cum este cea de lângă bazar, în două săptămâni să se spargă peste 20 de mașini. În primă fază, hoții au dezumflat roțile la vreo 30 de mașini. Ulterior, s-au apucat de furat. Au luat în primă fază ștergătoarele, siglele mașinilor, bateriile auto. Adică, accesorii nu foarte costisitoare.

Unde erau?
Apoi, văzând că nimeni nu le spune nimic, purtătorii de chipiu de rang local fiind tot la odihnă, hoții s-au pus pe chestii mult mai serioase. Au început să fure motorina din mașini, să scoată roțile, să le fure farurile. Ce mai la deal la vale, jaf în toată regula. Păi, ca să spargi într-o singură noapte vreo 20 de mașini, nu o faci în câteva minute. Îți trebuie pe puțin câteva ore. Și atunci te întrebi, ce păzesc oare purtătorii de chipiu de rang local? Răspuns corect: grătarele de pe bulevardul C.A. Rosetti. Pentru că acolo n-au activitate și pot dormi liniștiți în mașini la căldurică. Pe banii ieșenilor, desigur. Implicit pe banii ieșenilor cărora li s-au distrus mașinile. În acest caz, ne întrebăm și noi, ca și ceilalți ieșeni, pe bună dreptate, pentru ce sunt plătiți acești purtători de chipiu de rang local? Ca să doarmă liniștiți în loc să ne păzească și să ne amendeze după bunul plac? Se pare că da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *