Latifundiarului Zapo nu-i mai place avocatul Filip

ZapodeanuCe mai face nea Ionică Zapodeanu, regele neîncoronat al terenurilor de pretutindeni, dar şi din Iaşi, cel care învârte cu furca nişte milioane de euro în conturi? Cică, mai nou, nea Ionică a început să-şi lucreze „pe la spate dar şi din faţă” avocaţii care l-au apărat în trecut în diferite procese civile ori de fond funciar. Printre ei se numără şi avocatul ieşean Liviu Filip (zis cel Mare), care ni s-a plâns că Zapo i-ar fi pus gând rău ca mai apoi să-i sape groapă cu ajutorul unei gazete locale, pe motiv de concurenţă neloială sau pur şi simplu din răutate şi invidie. În timpul unei discuţii ad-hoc, la o cafea fierbinte, avocatul care mai este şi conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Textile din cadrul UTI, zice că în spatele unei anchete jurnalistice publicate anul trecut în BZI stă de fapt miliardarul ieşean. „Da, Ion Zapodeanu, cel pe care l-am apărat de multe ori în faţa judecătorilor, îmi poartă acum sâmbetele”, s-a confensat Filip cel Mare. Atacul gazetăresc, aşa cum l-a denumit advocatul, nu ar fi tocmai o mare noutate deoarece, de-a lungul vremii, cotidianul cu pricina l-a mai spurcat de câteva ori. Miza ar fi de fapt alta.

Cică, Filip cel Mare i-ar fi stricat fostului său prieten Zapo, nişte combinaţii imobiliare, pe nişte dosare cu retrocedări.

Cunoscut drept unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa imobiliară din România, nea Ionică susţine că întotdeauna a fost bogat. A reuşit să facă afaceri uriaşe care i-au adus milioane de lei în buzunare încă din anii ’90. Acum, la aproape 59 de ani, se poate lăuda că deţine proprietăţi importante în toată ţara. A reuşit în ultimii ani să îşi pună la punct o reţea naţională de colaboratori, care îi şoptesc cele mai importante ponturi din domeniul imobiliar. Zapo a început să facă bani încă dinainte de Revoluţie. Devenise cunoscut în tot oraşul drept omul care face rost de orice la capitolul piese auto. Revoluţia l-a prins cu 4 milioane de lei vechi în buzunare, echivalentul la acea vreme a 200.000 de dolari. O adevărată avere pentru anii ’90.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *