Legături primejdioase în Justiţia ieşeană

Mona Pivniceru şi-a dat doctoratul cu soţul judecătoarei de la ÎCCJ acuzată de corupţie   

Pivniceru Mona

Pivniceru Mona

Ce legătură există între familia judecătorului României la CEDO, Corneliu Bârsan, şi magistratul ieşean Mona Maria Pivniceru? Ei bine, răspunsul este foarte simplu: de “amiciţie”.

În urmă cu aproape 15 ani, când Mona se pregătea temeinic ca să treacă peste marele hop al vieţii, respectiv doctoratul, a primit un sprijin neaşteptat din partea soţului judecătoarei Gabriela Bârsan, cea care este anchetată în prezent de DNA pentru infracţiuni de corupţie. Corneliu a ajutat-o pe Mona în documentarea şi realizarea unei teze de doctorat ireproşabile, însă cu Gabriela, soţia acestuia, ieşeanca noastră nu a fost în relaţii tocmai foarte bune. Dovadă este şi faptul că, în vara lui 2010, Pivniceru a fost aleasă membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în detrimentul contracandidatei sale Gabriela Bârsan, care a obţinut cu două voturi mai puţin. Ieşeanca a devenit cunoscută prin poziţiile foarte critice la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, începând cu anul 2009, din postura de preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR). Atunci, Pivniceru l-a acuzat pe şeful statului că vrea decredibilizarea judecătorilor şi că are ieşiri publice prin care încearcă să pună presiune pe aceştia.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Gabriela Victoria Bârsan (preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul ÎCCJ) pentru corupţie şi trafic de influenţă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *