Let`s do it, Iaşi!

Proiectul „Let’s do it“ a pornit acum trei ani, când Estonia a vrut ca într-o singură zi să fie curăţată de gunoaie (excepţie făcând clasa politică) întreaga ţară. Dacă în 2010, în România, au participat peste 200.000 de voluntari, anul acesta, numărul participanţilor a crescut cu 50.000, dintre care circa 1.000 au fost ieşeni, majoritatea tineri liceeni.

Chiar dacă puteau rămâne acasă să doarmă, având în vedere faptul că evenimentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, elevii au preferat să se trezească dis-de-dimineaţă pentru a schimba imaginea Iaşului.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

„Am venit la această campanie de ecologizare din propie iniţiativă deoarece vreau ca mediul în care trăim să fie unul curat şi lipsit de gunoaie. Cred că această campanie va ajuta ţara. România este extrem de frumoasă şi ar fi păcat dacă am strica această imagine din cauza unor probleme de educaţie. Trebuie să atragem atenţia şi prin alte metode, şi cred că această campanie este foarte bună pentru conştientizare”, ne spune Tudor Cobuz, elev în clasa a IX-a la Liceul „Vasile Alecsandri”.

Tinerii au mărturisit că au venit pentru a face mişcare şi pentru a-şi face noi prieteni.

Vlădiceni, Grajduri, Bucium, Ciric şi Pietrărie au fost doar câteva dintre zonele curăţate, voluntarii reuşind să strângă tone de pet-uri, gunoaie, aparatură electrocasnică şi materiale de construcţii. Spiritul de echipă îmbinat cu seriozitatea şi voia bună au contribuit la finalizarea cu succes a scopului propus şi anume: o ţară mai curată. Din păcate, la vârf, adică în politică, exemplul celor tineri nu a fost urmat întrutotul. De ce oare?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *