Liviu Antonesei, încă sub influenţa nefastă a dependenţei de Facebook

După ce a utilizat intens reţeaua Facebook, cu cel puţin douăzeci de postări pe zi, scriitorul Liviu Antonesei trăieşte o adevărată dramă: contul i-a fost suspendat pe motiv că ar fi difuzat o imagine cu conţinut sexual. Ce-i drept, poza cu pricina mai mult sugera nuditatea, fiind o parodiere a brandului Volkswagen. Oricum, supărat de ingratitudinea lui Mark Zuckenberg, fostul user a decis să părăsească definitiv platforma de socializare. Însă cum sevrajul e tot mai greu de suportat, Antonesei s-a apucat să-şi maltrateze jurnalul personal cu o sumedenie de gânduri mai mult sau mai puţin negre.

– Ah, ce mi-ai făcut, Zuckenbergule? Cu cine îmi mai beau eu cafeaua de dimineaţă, ia zi-mi?! Cum să înghit omleta fără să prăjesc nişte comentarii în uleiul încins al Facebookului? Halal început de zi mi-ai pregătit, să mă uit în oglindă cum îmi creşte barba, în loc să privesc relaxat monitorul plin de like-uri tonice! O să mă mut pe Linkedin, na! Chit că acolo totul e fad şi anost, dar măcar am satisfacţia că ţi-am tras-o. Sau mă duc pe Twitter, deşi, decât să mă cenzurez în limita de 144 de caractere de acolo, mai bine mă apuc de trimis sms-uri la vecinii de bloc, că e la fel de interesant.

– Aseară era cât pe ce să cedez ispitei şi să-mi fac un cont fals, să-l fentez pe Zuckenberg, dar mi-am zis că nu pot fi atât de slab încât să mă comport ca un puşti care, dat afară pe uşă de iubita lui, intră înapoi pe geam. Dacă e să fiu supus exilului, foarte bine, îl voi înfrunta cu bărbăţie. Poate, cine ştie, voi scrie şi câteva versuri mai acătării, precum Ovidius rătăcind pe plajele Pontului Euxin.

– Totuşi, va trebui să-l găsesc pe turnătorul care m-a dat în gât lui Zuckenberg. Ca să vezi cu ce habotnici am de-a face! Păi, lui nea Emil Brumaru, care pune numai poze cu fătuci despletite şi desfăcute, ce-ar trebui să i se facă? Să i se spargă laptopul în piaţa publică? Să i se ardă pe rug wirelessul? Ia stai… ah, ce gând nebunesc mi-a venit! Ce-ar fi să-l raportez şi eu pe Brumaru? Adică de ce el să umple paginile Facebookului cu ţâţe şi buci, iar eu să mâzgălesc pereţii toaletei? O fi domnia sa cea mai aprinsă minte erotică, dar să ne lase şi pe noi, ăştia mai tineri, să ne manifestăm trăirile senzuale. Iar dacă putem să-i facem să-i moară şi lui conexiunea la Facebook, de ce am mai sta pe gânduri? Să vadă şi el cum e să ai cu ce, cu cine, dar să n-ai unde. Ia, gata, mâine îi trimit lui Zuckenberg ultima creaţie brumariană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *