Luminile albastre ale Iaşului

Cristina Nichita

Cristina Nichita

Haideţi să aprindem împreună lumina albastră pentru autişti!”, ne îndeamnă cunoscutul designer ieşean Cristina Nichita.

2 aprilie, Ziua Mondială pentru conştientizarea Autismului, este data în care ieşenii au fost invitaţi să poarte albastru, în semn de solidaritate a persoanelor care suferă de această boală.

“Cred că sunt aici să vă invit să fim mai mulţi pentru a susţine aceste persoane cu dizabilităţi. Pun un egal între copii mei şi Iaşi, deoarece sunt legată de acest oraş, şi vă chem în număr cât mai mare în această zi specială, ne spune creatoarea de modă, Cristina Nichita.

„LIGHT IT UP BLUE”, by Nichi Fashion

Designer-ul ieşean a pregătit o întreagă colecţie de haine denumită simbolic LIGHT IT UP BLUE, banii obţinuţi din vânzarea acesteia urmând a fi donaţi filialei ieşene a Asociaţei ANACAAR pentru amenajarea Centrului de Zi pentru Autişti din Iaşi.

Membrii asociaţiei, părinţi cu copii autişti, şi-au propus să-i ajute pe cei care suferă de cumplita boală şi nu dispun de resurse suficiente. În Iaşi sunt 320 de copii autişti, iar numărul adulţilor este încă necunoscut.

Există multe suferinţe în această lume tratate de către medici. Pe lângă cunoştinţele ştiinţifice ce trebuie cunoscute de studenţii la medicină care îi fac specialişti în domeniu, această facultate îi formează specialişti pentru organism. Mulţi studenţi parcurg nişte cursuri de informare, prin care vor fi alături de cei suferinzi”, afirmă Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa”.

Universitatea „Al.I.Cuza”, Universitatea „Petre Andrei”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” şi Primăria Municipiului Iaşi, împreună cu autorităţile din New York şi Toronto, Canada au fost pentru o perioadă de timp pe aceeaşi baricadă, aprinzând împreună, pe 2 aprilie, luminile albastre pentru a atrage atenţia asupra existenţei şi problemelor persoanelor bolnave de autism.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *