”Mă uit în jur şi mă întreb de ce se desfigurează azi fetele!” Mesajul dur al CORINEI CARAGEA pentru femeile care îşi fac operaţii estetice

Corina Caragea a publicat un articol pe blogul ei în care a spus ce crede ea despre femeile care îşi fac nenumărate operaţii pentru a arăta perfect.

Corina Caragea nu are o părere bună despre operaţiile estetice şi dorinţa femeilor din zilele noastre de a atinge perfecţiunea estetică.

”Mă uit în jur şi mă întreb de ce se desfigurează azi fetele de bună voie şi nesilite de nimeni? Dar cine stabileşte unde e linia dintre ajustare şi ridicol? Dintre complex şi disperare? Dintre tuşă fină şi desfigurare? Cine are dreptul să fie judecător? Cine e victima propriei vanităţi şi cine prizonierul unui complex sau unei poveşti triste, neştiute de public? Aştept şi părerea voastră.


Niciodată să nu spui ¨niciodată¨. Poate mai târziu, poate dacă o fi musai pentru psihicul meu, poate în limita bunului simţ, dar poate nu. Mi-e groază de spitale, de oglinda în care nu mă voi mai recunoaşte, de drumul alunecos spre o mască inflexibilă. Mă uit din afara acestei hore a perfecţiunii estetice, în care se prind tot mai mulţi şi în care joacă “cu foc”, uitând să încetinească ritmul, de ieşit nici vorbă. Mă întreabă şi pe mine oamenii în interviuri ce părere am despre operaţiile estetice, dacă mi-aş face, dacă am, dacă mint, etc.

În adolescenţă avem nenumărate complexe. Cu trecerea timpului, descoperim că lumea nu se sfârşeşte la rochia mai frumoasă a colegei de bancă, la sandalele pe care le poartă tot liceul, în faţa oglinzii care parcă îngrăşă şi nici porecla pe care o căpătăm rapid în gaşca din faţa scării de bloc. Dar la maturitate?

Unii dintre noi învăţăm să ne acceptăm aşa cum suntem, alţii încercam să ştergem cumva, prin metode diverse, ce nu ne place când ne uităm în oglindă. O rochie scumpă, o intervenţie chirurgicală ici-colo, mâine, o cheie care deschide uşa unui bolid de lux sau cheia ce merge la o persoană la care altfel nu am ajunge, etc. Câţi nu o iau pe aceste scurtături? E mai simplu şi mai rapid şi să fim serioşi – cine nu ar vrea cea mai la îndemână soluţie?

Eu nu mă dau peste cap să fiu cea mai frumoasă, cea mai stilată, ca scoasă din cutie la fiecare apariţie în faţa marelui juriu format din stilişti închipuiţi şi nici cea care se minte pe ea însăşi că a descoperit secretul tinereţii fără bătrâneţe. Cred cu tărie că frumuseţea nu trebuie să fie o obsesie. Am învăţat că oglinda tinereţii fără bătrâneţe nu o găsim decât în basme, iar basmele sunt pentru copii. În lumea reală, o operaţie o cere pe alta, un compromis îl strigă pe următorul, căci niciodată nu eşti mulţumit odată ce ai păşit pe drumul fără întoarcere al perfecţiunii fizice. Fizice şi atât. Căci cred că atunci când te străduieşti din răsputeri să îţi acoperi ¨rugina¨de pe caroserie, de fapt incearci, poate fără să ştii, să acoperi defecţiunile la ¨motor¨. Rănile sufletului nu se văd din fericire, dar cel ce le are, le simte şi încearcă în fel şi chip să compenseze pe dinafară. Cu un bisturiu, cu o cârpă scumpă, o casă ce se învârte după soare, orice te poate păcăli pe tine şi pe ceilalţi că eşti…bine”, a scris Corina Caragea pe blogul ei.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *