Machiajul, un must-have al femeilor

Încă din cele mai vechi timpuri, machiajul a constituit un mijloc prin care femeile şi-au putut îmbunătăţi aspectul fizic. Egiptencele foloseau tuşul pentru a-şi evidenţia ochii, îşi colorau părul cu plante henna, iar Regina Elisabeta I folosea pe post de ruj, ceara de albine şi plante. Secolul al XX-lea este perioada în care machiajul a câştigat tot mai multe simpatizante, ajungând ca în zilele noastre să devină un must-have în ritualul de frumuseţe al unei femei.

“Machiajul este foarte important în zilele noastre, iar o femeie care acordă o minimă atenţie acestui aspect arată că se respectă. Am rămas plăcut surprinsă, în ultima vreme, să văd multe fete îngrijite”, spune make-up artistul Amira Bawwab.

Dacă frumuseţea feminină era odinioară pusă în valoare doar de un ruj sau un creion de ochi, acum femeile pot adopta o gamă variată de machiaje, în funcţie de evenimetele la care se duc: machiaj de zi, de noapte, elegant, smokye eyes sau fantezie. Acesta din urmă este de departe cel mai dificil de executat, necesitând materiale suplimentare şi timp îndelungat:

“Machiajul fantezie, de regulă, se face pentru shootting-uri, prezentări, evenimente speciale. Un astfel de machiaj durează între 45 de minute şi o oră, poate chiar mai mult,

în funcţie de ce make-up realizez. Bineînţeles, clientele decid modelul. Sunt cliente care preferă diferite aplicaţii, diferite accesorii, gene false. De obicei, folosesc produse profesionale, de la diferite firme cunoscute, însă de cele mai multe ori nu e important doar ce foloseşti, ci și felul în care o faci!”

De opt ani, Amira s-a impus în lumea machiajului, multe dintre modelele sale fiind adevărate opere de artă. Ca orice femeie, Amira a fost pasionată de rujuri şi farduri încă de mică:

“De când eram mică, terminam machiajurile mamei, rujurile fiind cea mai mare atracţie a mea. La vârsta de 17 ani, am început să fac machiajul  prietenelor apropiate, după care am urmat diferite cursuri de specializare. Uşor- uşor am început să am clientele mele, fiecare dintre ele aducându-şi prietenele, mamele sau surorile și fiind foarte mulţumite de munca mea”.

Astfel, Amira dedică o mare parte din timpul său înfrumuseţării femeilor, pentru ca ele să radieze după o şedinţă profesionistă de make-up.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *