Mai multă chibzuinţă şi mai puţină distracţie!

Criza i-a făcut pe ieşeni mult mai chibzuiţi! Cu punga mai uşoară şi cheltuieli mai mari, mulţi au renunţat la lux, plimbări şi distracţii, pentru a putea supravieţui. Pretudindeni auzi oameni care se plâng de neajunsuri, motiv pentru care „Bârfa de Iaşi“ a întrebat câţiva ieşeni cum reuşesc să supravieţuiască în aceste grele vremuri.

Eugenia Apetrei, 72 ani, economist:Toată viaţa mea am muncit, am avut o funcţie de conducere şi eu şi soţul meu, cu toate acestea avem un nivel de trai destul de scăzut. Nu ne putem permite să plecăm în concedii, aşa cum am visat noi când eram tineri. Nu pot să mă plâng, mă descurc, am redus cu mult cheltuielile. Am o pensie de peste 1.000 lei pe lună şi soţul la fel”.

Neculai Trencariu, 62 ani, pensionar: “Încă nu simt criza total pentru că dacă faci cheltuieli cu grijă poţi trăi liniştit. Cu risipă nu se poate să o duci bine. Asta este cheia şi cred că oamenii dacă ar fi mai chibzuiţi, ar avea bani pentru orice începând de la mâncare, întreţinere, medicamente şi altele”.

Dragoş Vasilache, 60 ani, iconar: “Datorii nu am. Pot spune că sunt cel mai bogat! Cei care au datorii sunt vai de capul lor. Eu merg pe un principiu: zâmbesc astăzi, mâine va fi mai rău. Mă rezum la strictul necesar… ţigări, cafea”.

Petru Pruteanu, 56 ani, economist: „Fac economie, bineînţeles. Acord prioritate la ce e mai stringent şi aşteptăm să se mai lipezească lucrurile. Speranţa moare ultima, dacă nu sperăm, nu trăim”.

Nicu Petrescu, 30 ani, cadru militar: „O lună merge mai bine, o lună merge mai rău, de cele mai multe ori depinde de cheltuieli. Am făcut reduceri la transport, merg mai mult pe jos, la unele aparate electronice. Am renunţat la un abonament la telefon şi la multe cheltuieli minore, cum ar fi îmbrăcămintea, distracţiile”.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *