Manifestul „Generaţiei ratate”

O scrisoare de protest a unui elev, absolvent de liceu bucureştean, face furori, de vreo două săptămâni, pe Facebook şi pe toate site-urile de socializare. Practic, protestul tânărului a ajuns să fie perceput ca un adevărat manifest în care sunt aduse acuze grave şi întemeiate privind corupţia din societatea românească, personajele dubioase prezentate drept modele de succes, schimbările haotice din sistemul de învăţământ. Totodată, absolventul afirmă că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an reprezintă o oglindă fidelă a realităţilor româneşti.

„Ruşine tuturor!

Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!

Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri , cei care ne aflăm acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!

Nu mai suportăm! Refuzăm să credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem de fapt prima generaţie care va fi sacrificată cu folos şi asta deoarece ne-am săturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în stradă şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!

Adică, din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n’şpe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizică, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale ţării, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Măi , nemernici etnobotanişti!!! Cum puteţi , măi gunoaielor, măi loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi , când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică, mai bine staţi pe Facebook şi pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???

Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptăm sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzică ! Asta e realitatea! Vă uimeşte promovabilitatea de la BAC ? Dar de cea de la titularizări , de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanişti? E posibil să iei 1.20 la titularizare şi să te mai consideri profesor? E posibil să iei diplomă frauduloasă la Spiru Haret şi să educi apoi generaţii întregi ? Ştiaţi că 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congola nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi, ci de aproape două decenii !!! Aşadar, de ce vă miraţi? De ce sunteţi indignaţi ? Aaaa. aveaţi impresia că dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi îi minţiţi în campanii electorale infinite noi , odraslele lor, o să fim dintr-o dată altfel?

Ei bine, suntem altfel, dar nu aşa cum credeţi voi! Suntem diferiţi ! Suntem diferiţi prin faptul că ştim să spunem GATA! Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu vă mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în faţa voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară şi atunci să rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotaniştilor , cum ne spuneţi voi , o să vă arătam că avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentăm adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL , iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei ţări şi aşa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revoltă împotriva voastră! “

Cu stimă,
Gabriel-Răzvan GHERCOIAŞ
Bucureşti , ROMÂNIALasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *