Maricel Popa asfaltează pe filieră galben – portocalie

Marcel Popa

Marcel Popa

Cinci miliarde pentru 100 de metri de asfalt a luat ALDP Iaşi de la Primăria Paşcani

Cunoscut ca un fervent susţinător al PSD-ului în urmă cu câţiva ani, Maricel Popa, a schimbat macazul încet-încet după venirea la putere a „portocaliilor“ lui Băsescu pentru a nu pierde contractele venite la una dintre firmele sale, Antrepriza de Lucrări Drumuri şi Poduri (ALDP) Iaşi, pe filiera „regelui asfaltului“, Daniel Umbrărescu. Chiar dacă anumite contracte primite de la Umbrărescu au fost păguboase, multe asfaltări fiind făcute mai mult din banii proprii, Popa a preferat să meargă pe minus, numai să nu piardă contactul cu „regele asfaltului“.

Aşa au apărut şi alte contracte, din care Popa a reuşit să-şi scoată pârleala. Ultima lovitură dată de omul de afaceri ieşean a fost contractul încheiat cu Primăria Paşcani, unde domneşte liberalul Grigore Crăciunescu.

Pentru a asfalta vreo 100 de metri de drum în centrul oraşului şi numai pe un sens de mers, ALDP Iaşi s-a pricopsit cu suma de 492.175 lei, adică aproximativ 5 miliarde lei vechi, sumă destul destul de frumuşică pe „praful ăsta“.

La lictaţia organizată de Primăria Paşcani au participat mai multe firme, însă câştigătoare a ieşit ALDP-ul lui Popa, deşi surse de încredere ne-au spus că suma avansată de firma ieşeană ar fi fost mai mare decât a altor două societăţi.

Mai mult, aşa-zisa asfaltare a fost de fapt o simplă „plombare“, gropile apărând din nou – după cum se vede şi din imagine – la prima ploaie mai de Doamne ajută!

Acum strada arată mai bine datorită zăpezii aşternute în ultimele zile în Paşcani şi nu mulţumită asfaltului marca ALDP…

[nggallery id=7]

Cârlan a salvat Tehnotonul de la faliment

O altă firmă a lui Maricel Popa, SC Tehnoton SA, a fost salvată de la faliment tot cu ajutorul pedeliştilor la începutul acestui an, când Guvernul a luat o clădire în contul datoriilor pe care omul de afaceri le avea către stat. Dacă în perioada guvernării PSD, lucrurile au mers bine la Tehnoton, fabrica realizând cifre de afaceri impresionante, căderea social-democraţilor de la putere a băgat în groapă Tehnoton-ul, firma trecând de câteva ori pe lângă faliment. În aceste condiţii, la sfârşitul anului 2008, s-a ajuns ca Tehnoton-ul să aibă datorii de aproape 3 milioane euro către stat. Revenirea la putere în 2009 a PDL-ului l-a determinat pe Popa să reia legăturile cu Dan Cârlan, cu care mai colaborase în 2005, şi să dea în contul datoriilor avute o clădire către Agenţia de Mediu, în condiţiile în care secretar de stat la Ministerul Mediului era Dan Cârlan. Dar despre „afacerile“ lui Maricel Popa vom mai vorbi…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *