Soprana Angela Gheorghiu s-a îndrăgostit… (şi) de Iaşi!

Celebra soprană Angela Gheorghiu, cea care a frânt inimile tenorilor lumii, a primit titlul “Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Arte din Iaşi.
Una dintre cele mai frumoase şi stilate soprane ale mapamondului, românca Angela Gheorghiu, cea care a frânt inimile celebrilor tenori Placido Domingo, Roberto Alagna şi Jose Carreras, a primit titlul de “Doctor Honoris Causa” din partea Universităţii ieşene de Arte “George Enescu” (UAGE). La initiaţiva rectorului Viorel Munteanu, cel care păstoreşte prestigioasa instituţie de învăţământ superior din domeniul artelor vizuale şi muzicale, soprana Angela Gheorghiu a fost primit recunoaşterea pentru cea mai mare voce feminină din arealul muzicii clasice. La ceremonia care a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) “Mihai Eminescu”, a participat un public elevat, cunoscător al muzicii de operă, alături de scriitori şi oameni de cultură din oraşul celor şapte coline. Puţini ştiu însă că, în anii trecuţi, frumoasa româncă a avut Parisul şi Franţa, la picioare. După ce a triumfat în spectacole de marcă precum “La Traviata” ori “Tosca”, Angela Gheorghiu a devenit şi singura româncă ce a fost premiata cu “La Medaille Vermeille de la Ville de Paris”, primind  şi medalia “Officier de l’Ordre des Arts et Lettres”. Vocea Angelei este considerată de specialişti şi de critica internaţionala o combinaţie între vocile a două celebre soprane ale lumii, Maria Calas şi Renata Tebaldi.

Angela Gheorghiu s-a născut la 7 septembrie 1965, în oraşul Adjud, judeţul Vrancea. A studiat la Conservatorul din Bucureşti, iar în anul 1992, a debutat pe scena Royal House Opera, în opera „Don Giovani”. Ani de-a rândul, ea a cântat pe marile scene ale lumii: Metropolitan Opera din New York, Covent Garden sau Scala din Milano, unde preţul unui bilet ajunge la mii de euro.

O viaţă tumultoasă şi iubiri ascunse

Recunoscută drept o profesionistă desăvârşită, Angela a avut şi o viata intimă tumultoasă. A frânt inimile celor mai celebri bărbaţi pe care i-a jucat apoi pe degete. La sfârşitul anilor ’90, se îndrăgosteşte nebuneşte de tenorul Roberto Alagna, iar, doi ani mai târziu, se căsătoreşte cu acesta. În 2001, interpretează rolul Floriei Tosca chiar alături de soţul său, în filmul-operă „Tosca”. După un mariaj de aproape un deceniu, românca noastră a intentat divorţul de Roberto Alagna, declarând că “deşi a încercat să acorde încă o şansă căsniciei lor, nu a reuşit”. Din 2007, Angela a trăit separată de celebrul tenor francez de origine italiană. Acest lucru l-a determinat, apoi, şi pe Roberto Alagna să declare în mod oficial că intenţionează să îşi separe viaţa privată şi cariera artistică de cea a soţiei sale. „Angela Gheorghiu doreşte să îşi trăiască mai departe viaţa, în linişte şi demnitate”, a transmis anul trecut, într-un comunicat, Biroul de presă al sopranei românce.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *