Mărirea şi decăderea unui fost deputat de Iaşi

Paul Neamtu

Paul Neamtu – deputat

Bani, faimă, putere, afaceri de milioane de dolari, amante la discreţie, soţii geloase, distracţie cât cuprinde, prieteni extrem de puternici, o tinereţe teribilă de mare june crai cuceritor. De toate acestea a avut parte fostul deputat pesedist Paul Neamţu, bărbatul născut pe 1 aprilie, căruia destinul i-a jucat în aceste vremuri  o festă cutremurătoare. Dacă în urmă cu un deceniu, Paul Neamţu nu mai ştia pe unde să-şi mai îndese miliardele de lei, rezultate din sutele de afaceri, acum bărbatul a ajuns să trăiască la limita subzistenţei, într-o sărăcie lucie.

Surse din cadrul Poliţiei Locale dar şi din zona funcţionarilor care se ocupă chipurile de asistenţa socială şi protecţia persoanelor defavorizate, ne-au spus recent, cutremuraţi, faptul că ex-parlamentarul de Iaşi Paul Neamţu, cel care obişnuia în mod frecvent să meargă la pescuit şi se trăgea de brăcinări cu fostul tartor pesedist Ion Solcanu, a ajuns acum o ruină. Mai precis, în timpul efectuării unor deplasări în interes de serviciu, fostul afacerist de succes a fost recunoscut în timp ce intra în căminele insalubre şi coşcovite ale fostei SC CNCFR Iaşi, acolo unde acesta locuieşte de mai mult tip alături de zeci de sărmani şi defavorizaţi ai Iaşului.

„Când l-am văzut pe domnul Paul că trăieşte ca un boschetar, mi s-a strâns carnea pe mine. Efectiv mi-au dat lacrimile! Ce om a fost şi ce a ajuns. L-am cunoscut înainte de anul 2000 când era pe cai mari şi învârtea miliardele cu lopata. În prezent, nu are după ce bea apă. E absolut înfiorător”, a mărturisit, sub protecţia anonimatului, un poliţist din subordinea Primăriei Iaşi.

Cutremurător: Omul care se trăgea de brăcinări cu baronul Solcanu trăieşte de pe o zi pe alta   

Paul Neamtu

Paul Neamtu – acum

Paul Neamţu, în prezent trecut cu puţin peste 50 de ani, a intrat în politică în anii ’95 – ‘96  pe uşa din faţă. În perioada cea măreaţă a pesedeului, când destinele partidului erau conduse cu mână de fier de baronul Solcanu, afaceristul a ajuns deputat în Parlamentul României, în mandatul 2000-2004.  După această perioadă, în viaţa şi afacerile lui Neamţu s-a produs declinul şi totul în jurul acestuia a început să se năruie. De la afaceri, terenuri, case, imobiliare, firme care valorau peste 20 milioane de dolari în doar câţiva ani bărbatul a ajuns falit.

Absolvent al Facultăţii de Mecanică de la Universitatea Tehnică, Paul Neamţu a lucrat în trecut ca inginer tehnolog la Combinatul “Fortus” (fostul CUG). Cât timp a fost finanţatorul de bază al PSD, Paul a purtat doar costume şi cămăşi impecabile marca Versace ori Hugo Boss. Asta când făcea afaceri de sute de miliarde cu ruşii de la Magnitogorsk şi cu basarabenii de la Combinatul Metalurgic Ribniţa din Transnistria. În numai câţiva ani, însă, profiturile de miliarde s-au transformat repede în datorii fabuloase. Deşi fostul deputat a ridicat, în urmă cu mai bine de 15 ani, o vilă impunătoare pentru familia sa, cu trei nivele, pe strada Vovideniei, afaceristul nu a locuit niciodată acolo. În prezent, în casa somptuoasă locuieşte prima nevastă a lui Neamţu, Maria Melania, împreună cu care acesta are două fete.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *