Noul star din muzica populară: sexy Cosmina Adam

cosmina adam_1Acum ceva timp, vedeam la televizor o emisiune-dezbatere destul de interesantă. Se punea problema care este în fond limba română literară? Care dintre graiurile ei, mai exact? Concluzia generală era că, cum marii noștri clasici, cei care au creat primele opere literare propriu-zise au fost moldoveni, și limba literară este, în fond, graiul moldovenesc. Firește, discuția era mult mai amplă, cu argumente frumoase și de o parte și de cealaltă, ca între lingviști, dar noi am menționat doar ideea la care am vrut să ajungem. Cum-necum, Moldova a reușit să păstreze de-a lungul secolelor și să impună ulterior, cam tot ce înseamnă artă românească. Nu că Muntenia sau Ardealul nu ar fi dat valori, departe de noi gândul ăsta, dar parcă cei mai mulți și mai importanți tot moldoveni sunt. Marii noștri scriitori sunt majoritar moldoveni, compozitorii, la fel, de pictori și sculptori nu mai vorbim. Și tot așa. De una dintre cele șapte arte vom și vorbi mai departe. Despre muzică, mai exact cea populară. Și despre cântărețele „noului val”.

Cu facultate
De fapt, poate niciunde nu este mai prezentă Moldova decât în muzica populară. La nord de Milcov, muzica a fost mai puțin pervertită de influențele orientale, care au transformat-o în bună parte în manea. Iar dacă la asta adăugăm și frumusețea specifică femeilor de pe meleagurile nostre, e firesc că și cele mai cunoscute cântărețe de muzică populară sunt moldovence. Iar Facultatea de Interpretare din cadrul Universității „George Enescu” este o adevărată pepinieră de talente.

Frumoasă foc
Unul dintre ele este Cosmina Adam. Vasluiancă de origine, bruneta a studiat la Iași. În cazul ei, muzica este o vocație. A urmat cursurile Universității de Arte doar după ce studiase în prealabil la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”. Or, 8 ani de studii muzicale sunt suficienți pentru a șlefui un talent înnăscut și polivalent. Cosmina Adam este la bază violonistă, dar este și solist vocal. Cu vioara în mână a câștigat prin 2010 un concurs de frumusețe. Anul trecut a scos primul său album, 15 cântece de dragoste, de despărțire, de înstrăinare sau de petrecere. Cu un titlu predestinat, „Frumoasă ca mine nu-i”. N-o putem contrazice, chiar dacă preferăm blondele. Anul ăsta l-a început cu lansarea încă unei melodii, „Tu rămâi dragostea mea”. La 25 de ani, Cosmina Adam are o viață de muzică în față. Nu e exclus să o vedem și în muzica dance sau pop, pentru că vocea ei se potrivește și la alte genuri de muzică. Deocamdată, pare să se concentreze pe folclor, iar singura relație a sa de care a vorbit presa este cea cu un cântăreț de muzică populară. De fapt, el a fost cel care a vorbit despre relație, pentru că ea este mai mult decât discretă în privința vieții sale personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *