Masă „ţigănească” la Clubul Bursei

Un meniu de doi lei la un megaproiect de 5 milioane de euro: varză prăjită cu zgârci

Clubul-Bursei”Haoleu, mâncaţi-aş gura lu’ matale îmi ghiorăie maţele de foame cu vorbăraia fără de rost de peste patru ore.”

În cadrul megaproiectului intitulat „Romano ButiQ – Regiunea Nord-Est”, realizat în colaborare cu şmecherii din Primăria Iaşi, evident cu bani europeni, suma depăşind 5 milioane de euroi, pirandele şi cocalarii din Bucale care au şmecherit din plin proiectul, s-au făcut de cacao la propriu şi la figurat, ori au tras o ţeapă în mod intenţionat. Dar să vă spunem pe scurt despre ce a fost vorba. Organizatorii, în frunte cu edilul nostru Gigi et Dorohoi, au bătut apa în piuă timp de mai multe ore mai povestind verzi şi uscate despre cum vor ajunge ţiganii noştri de la Ciurea, Zanea ori Grajduri, meseriaşi de meseriaşi ori academicieni cu studii în străinătate. Ulterior, a venit, evident, şi ora în care fiecare om, fie el argintar, fierar, împletitor, lăutar, ceaunar ori căldărar trebuia să halească câte ceva de prînz, adică pe româneşte să bage ceva la ghiul (n.r. – stomac). Nu mică le-a fost însă surpriza pirandelor înfometate dar şi bărbaţilor acestora, cocalari în toată firea, cu obrăjori ca bucile, să vadă pe mese, oferite de dragii de ospătari de la Clubul Bursei (doar doi, că pe toţi ceilalţi i-a fugărit nu demult patroana Simona Lupu), o delicatesă de mâncare de care nici măcar un câine vagabond nu se apropie să-l picuri cu ceară: varză prăjită cu mămăliguţă, amestecate cu câteva resturi de slănină, căreia nu-i puteam spune mai mult decât un zgârci ordinar.

Evident, masa copioasă a fost stropită din plin cu apă plată şi minerală, însă doar câte o sticlă de jumate la doi invitaţi, spre stupefacţia tuturor, mai ales a bulibaşei din Ciurea, Ferdinand Stănescu.

Evident că toată lumea a rămas flămândă, noroc că nu au scos şi bani din buzunare. Pentru că de restul (5 milioane de epuroi) s-au ocupat cei care au accesat fondurile europeneşti. Urmează DNA-ul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *