Chiolhan cu medici oftalmologi la Motelul şogunului Vasile Puşcaşu

Motel Bucium

Motel Bucium

Sărmăluţe-n foi de viţă, preparate cordon bleu de pui, fripturi la discreţie, toate udate din belşug cu vin alb. Asta au servit doctorii specialişti şi rezidenţi, la Motelul Bucium, după conferinţa Neuro-oftalmologia 2011, de la Iaşi.

Mare zaiafet, mare bairam, săptămâna trecută, la Motelul Bucium, aparţinând şogunului transportului public privat ieşean, Vasile Puşcaşu. Protagonişti: medicii oftalmologi din cadrul Societăţii Române de Neuro-oftalmologie.

Deşi este criză şi spitalele se desfiinţează unul câte unul, doctorii ieşeni „de ochi” au pus mână de la mână şi au organizat o masă festivă pentru colegii lor de breaslă, din alte localităţi, pentru a nu face de râs specialitatea oftalmologică ieşeană. Şi, după cum bine spunea prof. univ. dr. Dănuţ Costin, şeful Clinicii II Oftalmologie din cadrul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, că „ochiul este oglinda întregului organism uman”, la paranghelie au putut fi observate câteva „rezidente” care nu depăşeau 25 de primăveri, frumoase din cale-afară, ce pot rivaliza oricând cu celebrele top-modele internaţionale. Asta ne duce la ideea că, deşi e criză, bat-o vina, doctoriţele noastre ştiu să se îmbrace bine, să fie şi sexy şi atrăgătoare. Deh, după cum ar spune cineva mai hazliu: ştiu să încânte privirea, că doar ele sunt acelea care se ocupă de tratarea şi vindecarea ochilor.

Neuro- oftalmologia nu este numai o specialitate oftalmologică. Aceasta este o interfaţă a mai multor specialităţi medicale (neurologie, neurochirurgie, cardiologie, medicină internă, endocrinologie, ORL, boli infecţioase, boli de nutriţie etc). Fiecare participant la conferinţă a trebuit să achite mai întâi o taxă de participare: medicii primari- 150 lei, medicii specialişti- 100 lei, iar rezidenţii- 50 lei.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi, Societatea Română de Neuro- oftalmologie, Colegiul Medicilor şi Clinica II Oftalmologie Iaşi.1 comentariu

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *