Masa de sărbători a ieşenilor va fi mai săracă!

Sărbătorile din acest an se anunţă a fi mai sărace decât în anii trecuţi. Preţurile la alimente pur şi simplu au explodat!

Cele mai scumpe alimente sunt de departe cărnurile. În piaţa din Alexandru şi Nicolina, poţi găsi produse ceva mai ieftine: cârnaţi la 11 lei kilogramul, ceafa de porc fără os, la 18,5 lei kilogramul iar cea cu os la 15 lei. Însă, dacă stai prin centru, te sfătuim să faci o vizită pieţelor din alte cartiere, întrucât Hala Centrală şi Piaţa Independenţei practică preţuri „bombă”, cu 2-4 lei mai scumpe faţă de alte zone.

Cei care preferă fripturile uşoare, pot încerca pulpele de pui care sunt o idee mai ieftine, între 8-10 lei/kg, carnea de viţel, până la 20 lei kilogramul, iar curcanul, 19 lei. La Hala Centrală, poţi găsi carnea de pui cam la aceleaşi preţuri, între 9-13 lei, dar cea de vită se vinde cu 24 de lei, iar curcanul cu 23 lei.

Pe lângă acestea, putem adăuga şi brânzeturile, a căror preţuri sunt acceptabile: 12 lei kilogramul de caş, 20 lei cel de caşcaval 100 % natural, telemeaua şi brânza de burduf, în jur 14 lei.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

În schimb, vegetalele sunt de departe, cele mai ieftine: un kilogram de cartofi costă între 1-2 lei kilogramul, roşiile, între 4-7 lei şi castraveţii de seră îi puteţi achiziţiona la preţul de 7 lei. Fiind perioada citricelor şi a fructelor exotice, acestea au preţurile cele mai rezonabile, 2-4 lei kilogramul de portocale sau mandarine, bananele 3-5 lei kilogramul, iar lămâile, între 3,5 şi 5 lei. Nici cozonacii nu vor mai fi ca altădată, numai kilogramul de miez de nucă ajungând la 19 lei kilogramul, iar făina în jur de 2 lei kilogramul. Mai punem ouăle – 50 de bani/bucată şi alte ingrediente… mai bine îl cumpărăm de-a gata!

Şi astfel, românii sunt nevoiţi să mănânce mai puţin de sărbători. Să sperăm că barem cei de la Urgenţe se vor bucura pe îndelete de Crăciun şi Anul Nou, cu cazuri mai puţin grave şi colindători mai mulţi. La Anu’ şi La Mulţi Ani!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *