Medicină privată televizată marca Fiterman

Spitalul familiei Fiterman din Galata este de departe cea mai mare ţeapă spitalicească din Iaşi.

În spatele luxului care te întâmpină de la intrare, se ascunde un sistem medical extrem de scump şi lipsit de asigurare.

Foarte mulţi dintre pacienţii care s-au lăsat pe mâna medicilor de la ”Arcadia” au susţinut că serviciile, unele dintre cele mai scumpe din ţară, au fost suportate integral de către ei, în ciuda faptului că pe toţi pereţii spitalului există afişe prin care pacienţii sunt înştiinţaţi de faptul că toate serviciile sunt decontate prin CAS.

În fapt, banii care ar fi urmat să fie viraţi de la Casă se duc ori către postul pirat de televiziune al lui Iulian Şerban, directorul CAS Iaşi, ori sunt direcţionaţi către afacerea farmaceutică a lui Dan Fiterman, directorul „Arcadia Hospital“.

Cunoscând realităţile din spitalele de stat din Iaşi, în momentul când am ajuns în ţară, eu fiind stabilită în Franţa, copilul a acuzat unele probleme de sănătate şi am decis să mă adresez medicilor de la «Arcadia». După prima zi de spitalizare, în urma căreia copilului nu i s-au administrat decât nişte pastile, fără ca să mi se spună diagnosticul, am achitat 8 milioane de lei. Chiar dacă ei spun încă de la intrare că au contract cu CAS, niciunul dintre serviciile medicale de la acest spital nu a fost suportat de Casă. După prima zi, copilul se simţea mai bine şi am contactat medicul în vederea externării, moment în care am fost acuzaţi că suntem nişte părinţi criminali, şi obligaţi să mai stăm încă o zi la «Arcadia», bineînţeles tot contra unei sume de 8 milioane de lei. Toţi aceşti bani i-am achitat integral. Motivaţia celor de la spital a fost aceea că niciunul dintre serviciile medicale nu se decontează prin CAS, cu excepţia urgenţele. Despre ce urgenţe ar fi vorba, nu ni s-a spus nimic”, ne-a declarat una dintre pacientele de la „Arcadia“.

Aşa cum nu tot ce e scump e şi bun, la „Arcadia Hospital“, nu tot ce e „asigurat” e şi decontat. Buzunarul gros, nu te face însă de fiecare dată sănătos.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *