Mihai Chirica – „Naşul” transportului public privat din Iaşi

Mihai Chirica

Mihai Chirica

Incredibil dar adevărat! După ce, cu câteva săptămâni în urmă, dezvăluiam că directorul tehnic din Primărie, Mihai Chirica, funcţionarul number one din spatele aleşilor locali, este cumătru cu patronul UNISTIL, singura firmă privată de transport public cu autobuze care are drept de a circula pe raza municipiului Iaşi, iată că cititorii ne-au informat prompt şi sigur că acelaşi Chirica este cumătru cu cel mai tare proprietar de taximetre din oraş. Culmea, legăturile nesănătoase de rudenie au fost confirmate – cu jumătate de gură, ce-i drept – de funcţionarul Primăriei. E drept, legea nu interzice astfel de rudenii, însă, ca întreprinzători privaţi ce suntem, nu putem să nu ne întrebăm de ce în transportul public local nu pot pătrunde şi alte firme interesate din domeniu? Cât de morală este această alianţă de familie şi… câţi bani ies din afacere? Şi pentru privaţi, şi pentru bieţii bugetari!?

Prin cumătria cu Radu Zăvoi-Norocea, patronul taximetrelor RVR care au împânzit oraşul, şi cu patronul de la UNISTIL, directorul tehnic Mihai Chirica a devenit practic „il capo di tutti capi” în transportul public privat din Iaşi. Ne vine greu, astfel, să credem că directoraşul nostru va refuza vreo autorizaţie sau vreo solicitare de la vreunul dintre cumetri, mai ales când aceştia intenţionează să-şi sufoce concurenţa şi să-şi mărească aria de interese.

Cine este Radu Norocea?

Dar cine este acest nou sosit în familia Chirica? Fiul vitreg al cunoscutului doctor Victor Norocea şi fiu natural al notarei Norocea, Radu Zăvoi-Norocea deţine de aproape 3 ani monopolul în taximetria locală cu o cincime dintre maşini aflate la stradă, iar acest lucru nu a fost posibil decât prin intermediul Primăriei Iaşi. Compania RVR SRL, Total Auto Grup ZR SRL şi Corporation PC SRL, sunt firmele de taxiuri controlate de Norocea cu care sunt “plasate” maşinile. Radu Zăvoi s-a făcut remarcat, în aceşti ani, prin mituirea funcţionarului din Primărie care elibera autorizaţiile (un anume Grigorovschi) cu două Logan-uri nou-nouţe, luate pe numele socrilor acestuia, şi care aşteptau în autbaza RVR să fie scoase la stradă. Presa locală a scos la timpul respectiv, la iveală cazul şi, bineînţeles, nimeni nu a păţit nimic, funcţionarul fiind transferat la alt serviciu.. mai bănos. De ce oare? Acelaşi Zăvoi s-a mai remarcat prin agresiuni repetate la adresa unor jurnalişti dar şi a unor patroni de firme de taxi din oraş. În momentul de faţă, în Iaşi, unul din cinci taximetre îi aparţin.

“Norocea este un om de nimic… este un.. .nu am cuvinte să vă spun! Ţine actele de identitate ale şoferilor pe care îi are. Dacă cumva maşina este implicată într-un accident nu îţi mai dă actele… chestii de astea. Cred că are prea multe relaţii ca cineva să se atingă de el….dar oricum, fiecare naş îşi are naşu!”, acuză un fost angajat al SC Norocea RVR.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *