Milionarul Cheşcu, încercuit de Profi şi Lidl

Aşa cum vă povesteam în numerele anterioare, asediul super şi hipermaketurilor în Iaşi e departe de a se opri. Joi, 14 august, Profi a mai deschis un supermarket în oraş, în cartierul Ciurchi. Pentru Iaşi e a şaptea unitate din portofoliul acestui retailer. La nivel naţional, Profi anunţă că are deschise 240 de magazine. Dar mutarea Profi mai are şi o altă conotaţie. Mult timp lider al comerţului agroalimentar din Tătăraşi, milionarul Gheorghe Cheşcu se vede nevoit să-şi reorienteze afacerile. Pe esplanada Oancea, Fluxul alimentar al lui Cheşcu abia mai gâfâie. Alături, mai are unul care funcţionează în regim non-stop. Dar în coastă acestora două, pe Han Tătar s-a deschis de câteva săptămâni un Profi. La câteva sute de metri de esplanadă e şi un Lidl, iar acum mai apare şi acest Profi din Ciurchi. Nu-l plângeţi însă pe Cheşcu: are o groază de spaţii comerciale în Tătăraşi care-i produc fie direct, fie din chirie, mormane de bani.

300 mp în Ciurchi
Reţeaua de magazine de discount şi de cartier Profi şi-a deschis joi unitatea din strada Ciurchi, nr. 121. Suprafaţa clădirii e de 448 metri pătraţi, iar cea a sălii de vânzare de 300 metri pătraţi. Ca un prim efect se aşteaptă ca ceilalţi comercianţi din zonă (găzduiţi în spaţiile complexului Ciurchi) să înregistreze o scădere drastică a vânzărilor. De fapt, în toate cartierele unde s-au deschis super sau hipermarkturi, micile magazine au falimentat, unul câte unul. Inaugurarea din Ciurchi vine la câteva săptămâni după ce retailerul deschisese un alt magazin, în Han Tătar. Principalul concurent din zonă, Fluxul alimentar al lui Gheorghe Cheşcu şi-a scăzut imediat preţurile la produse pentru a rezista pe piaţă. Surse din industria de profil susţin însă că Fluxul de pe esplanada Oancea e pe ducă, Cheşcu având de făcut faţă atât concurenţei Profi cât şi Lidl.

Cifrele Profi:

  • 240 de magazine Profi sunt în toată ţara
  • 7 unităţi sunt în Iaşi: Clopotari, Dacia, Păcurari, Nicolina, Piaţa Voievozilor, Han Tătar şi Ciurchi (ultimele două în Tătăraşi)
  • 2.435 mp este suprafaţa totală a sălilor de vânzare din cele 7 Profi din Iaşi, adică o medie de 335 mp/unitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *