Mircea Zavaidoc Dinescu…

Mircea DInescu

Scriitorul, publicistul, afaceristul şi agricultorul Mircea Dinescu o dă pe lăutărie apoi pe… poezie.

Polivalentul Mircea Dinescu a organizat, săptămâna aceasta, un Paranghelion şi cu ieşenii, la Ateneuul din Tătăraşi. Pentru că i-a mai rămas ceva vin de la petrecerea de sfârşit de an organizată, în direct de moşia sa, la Realitatea TV, poetul s-a gândit ca odată cu lansarea volumului “Femei din secolul trecut” să scoată la vânzare şi vinul din propria pepinieră.

Pentru că a visat să ajungă un superstar rock şi i s-a făcut “dor de o femeie îmbrăcată”,  Dinescu s-a lansat şi în muzică, scoţând CD cu texte şi interpretări semnate de el: “Cineva asculta CD-ul şi m-a întrebat «Cine cântă, Zavaidoc?». A rămas mască când i-am spus că eu. Bine, eu am fost comparat şi cu Eminescu în trecut. Nu a îndrăznit niciun poet român să-şi cânte versurile şi m-am gândit să o fac eu“, spune ciudat de sigur pe sine Mircea Dinescu.

Afaceristul Dinescu s-a gândit să-şi cinstească cititorii cu vin pe care le-a cerut câte 20 de lei pe sticlă, tot atât cât costă şi volumul de versuri sau CD-ul cu cântece.

„Femeile din secolul trecut” a prins contur după 4 ani de scrieri şi este cel de-al 19-lea volum publicat în limba română. El reuneşte 24 de poeme cu versuri clasice şi face parte din colecţia Fundaţiei pentru poezie „Mircea Dinescu”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *