Misiune imposibilă… Cum să te-angajezi fără pile și fără experiență

Iată și o veste bună pentru tineretul nemuncitor care vrea să scape de stigmatul lenii sociale! Au apărut pe piață primii angajatori care te iau chiar dacă pe tata nu-l cheamă cum trebuie și chiar dacă experiența ta se rezumă la baruri, cluburi și cafenele.

La Târgul de Cariere de săptămâna trecută oricine – sau, în fine, aproape oricine – a avut șansa să-și găsească un loc de muncă. Lobby-ul pentru eveniment a fost bun, afișele prin oraș – multe și colorate, iar – organizatorii efervescenți și vocali. „Pentru debutanţi sau pentru cei care doresc o reconversie profesională, Targul_de_cariere_1Târgul de Cariere vine cu o ofertă de circa 50 de internship-uri plătite şi cu încă şi mai multe posibilităţi de voluntariat. De exemplu, doritorii pot încerca joburi pe perioada determinată în domeniul energiei alternative sau în cel al scrierii de proiecte de finanţare, pentru care nu e nevoie de experienţă de muncă anterioară”, susţine Alin Vaida, managerul evenimentului.

Prea bun ca să fie adevărat…

Simplu, nu? Dacă vi se pare prea bun ca să fie adevărat, nu vă înșelați. Ca de obicei în piaristica autohtonă, afară-i vopsit gardul și înăuntru-i orice altceva decât leopardul la care se așteaptă toată lumea. Înăuntru, așadar, joburi la call-center, de telefonist, de operator, de specialist în toate domeniile. Targul_de_cariere_2A, și de IT-ist, dar oricum aceștia din urmă n-au nicio problemă la angajare în zilele noastre.

Cu alte cuvinte, aceleași joburi pe care AJOFM le plimbă dintr-un centralizator la altul lună de lună. Mai puțin cele din confecții, unde – se pare – chiar îți trebuie calificare să te angajezi. Vreo câteva sute de șomeri și viitori șomeri cu diplomă de facultate au trecut pe la standuri. Unii interesați, alții cărați cu japca de profesorii de la facultățile partenere, alții pentru că pur și simplu erau la shoping în mall și-au văzut că se dau pixuri moca. Cert e că pentru a te angaja în Iași e nevoie de mult mai mult decât de organizatori de evenimente guralivi!

Cerasela Cariera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *