Vârsta la care femeile sunt mai frumoase ca oricând

Un studiu realizat de o firmă de cosmetice a urmărit să afle câteva lucruri despre modul în care femeile se văd pe ele însele – de exemplu, la ce vârstă simt că arată cel mai bine şi de ce, sau în ce zi a săptămânii se simt mai frumoase.

29 de ani este vârsta la care femeile simt că arată cel mai bine, indică sondajul realizat de compania St. Ives. Motivul principal al acestei convingeri este încrederea în sine; pe locurile următoare în lista cauzelor se află faptul că se îndrăgostesc şi că se bucură de o relaţie stabilă. La această vârstă, machiajul – despre care se spune adesea că le face pe femei să se simtă mai încrezătoare şi mai atrăgătoare – nu pare atât de important: frumusete_varstanumărul femeilor care au declarat că se simt cel mai atrăgătoare acasă, nemachiate, este mai mare (17%) decât cel al femeilor care au spus că se simt cel mai frumoase atunci când au feţele complet fardate (7%).

În ce zi a săptămânii se simt majoritatea femeilor cel mai încrezătoare şi mai atrăgătoare? Vinerea, arată studiul; o treime dintre participante au răspuns că simt că arată cel mai bine în zilele de vineri, în jurul orei 10 dimineaţa. Peste un sfert au declarat că se simt bine la această oră deoarece au dormit bine, ceea ce le face să îşi simtă faţa proaspătă şi să aibă energie.

Când se simt femeile cel mai frumoase în mod natural, în funcţie de diferite momente şi evenimente? Cele mai multe dintre ele – în ziua nunţii, în vacanţă sau când aşteaptă un copil; 8% se simt astfel după ce au făcut dragoste, iar 3% se simt cel mai atrăgătoare la locul de muncă.

Iar în ceea ce priveşte creşterea încrederii în sine, complimentele primite de la prietene sau de la alte femei funcţionează mai eficient decât cele primite de la bărbaţi.

Citește articolul complet în Descoperă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *