Monarhia şi monarhiştii ieşeni

Gelu Poiana - patronul barului "Libertatea"

Gelu Poiana – patronul barului "Libertatea"

Doar Regele ne mai poate salva! Revoluţionarul Gelu Poiană se numără printre simpatizanţii monarhiei. Dragostea şi loialitatea faţă de Rege şi Monarhie i-au fost inoculate de poveştile spuse de bunicul său, pe ascuns, în perioada comunistă:

“Am trăit în perioada comunistă dar niciodată nu m-am simţit confortabil cu acest regim. Îmi amintesc cu drag de bunicul meu care mi-a povestit de rege şi monarhie. Mai mult îmi şuşotea pentru că nu puteam vorbi prea multe atunci că erai închis. Şi pot spune cu mâna pe inimă că în timpul regelui s-a trăit bine. Şi atunci erau oameni cărora nu le plăcea munca dar primeau ajutoare şi ei necondiţionat. Se trăia bine şi cu respect”, spune Gelu Poiană cu nostalgie.

Pe lângă toate acestea, revoluţionarul îşi iubeşte patria şi consideră că “poporul român este talentat, suficient de muncitori pentru a-i convinge pe străini că nu suntem nişte hoţi”.

Singura sa dorinţă e venirea la tron  regelui, pentru că acesta încă ne iubeşte, chiar dacă a îmbătrânit.

Bar "Libertatea"

Bar "Libertatea"

“Trebuie să fie adus regele în ţară, nu prin referendum, pentru că atunci când a fost gonit nu s-au organizat astfel de manifestaţii. Trebuia încă din’ 90 adus dar, cum alţii au avut diverse interese, nu au acceptat”, mai spune proprietarul binecunoscutului bar „Libertatea”, de pe strada Arcu.

Cine este Gelu Poiana? Primul ieşean care a asigurat protecţia familiei regale, la primul descălecat la Iaşi, după ‚89.

“Când a venit  regele şi regina i-am condus de la Iaşi la Vaslui, pentru că eram bodyguard. Nici nu vă puteţi imagina cât de emoţionant a fost pentru mine. Sunt nişte fiinţe atât de sincere şi simpla lor prezenţă denotă asta. Mi-au dat un autograf pe un tricou. Şi acum îl mai am, mă mai uit câteodată şi îmi dau lacrimile”, mărturiseşte monarhistul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *