Muncă la negru în instituţiile statului

Stache Tomescu

Stache Tomescu

Desant al ITM Iaşi în ograda lui Nicolaie Stache Tomescu. În zilele de 8 şi 9 august 2011, Stache Tomescu, cel care taie şi spânzură la postul regional de radio subvenţionat din bani publici, Radio Iaşi, a primit (sanchi!), pe neaşteptate, vizita unor controlori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă – Serviciul Control Relaţii de Muncă.

Pe toată perioada verificărilor (n.r.: luni şi marţi) se pare că inspectorul ITM Nicoleta Doina Abălaşei nu ar fi descoperit mare lucru decât niscaiva mici şi inofensive neconcordanţe printre unele documente şi contracte ale angajaţilor, lucru pentru care se putea acorda doar un banal avertisment.

Cum a fost posibil aşa ceva? Vă spunem noi, cei de la „Bârfa”, care am reuşit să aflăm nişte lucruri tare interesante şi penale, din bucătăria lui Stache, adică de la faţa locului. Surse bine intenţionate, de încredere dar mai ales corecte, care s-au săturat de dictatura Tomescu, ne-au informat recent, evident sub protecţia anonimatului, că şeful de la Radio Iaşi ar fi instituit un adevărat embargo cu privire la controlul efectuat de ITM.

ITM şi-a făcut treaba potrivit vechiului proverb „veni, vidi, vici”

Embargoul nu a dat însă roade, la final. Stache ar fi ordonat tuturor economiştilor, contabililor, secretarelor şi evident lingăilor care-l înconjoară, să nu sifoneze nimic, dar absolut nimic, despre verificările inspectoarei Doina. Ştiţi însă pe cine l-a luat gura pe dinainte? Ei bine, n-o să credeţi. Chiar pe contabilul-şef Mihail Agache, care este şi omul de încredere al bătăuşului (vă mai amintiţi, credem, că Stache a bătut, la propiu, în urmă cu nouă luni, o angajată, iar acum este cercetat penal de către procurori). Agache le-a spus unor colegi că inspectoarea Abălaşei, deşi este o femeie de comitet, adică înţelegătoare şi de nota 10, ar fi descoperit prin câteva contracte de drepturi de autor, semnate şi parafate de Tomescu, o serie de nereguli, altele mai grave, altele mai puţin grave. Aceleaşi surse ne-au confirmat că neregulile: cam 5 la număr. Cu toate acestea, conducerea ITM Iaşi, reprezentată de inspectorul-şef George Andrei Albulescu, s-a făcut că plouă.

Până în prezent, tartorii de la ITM Iaşi nu au dorit să iasă la „rampă” cu nici un fel de declaraţii ori comunicate de presă, pentru a le aduce la cunoştinţă ieşenilor, plătitori obligatorii ai taxei Radio-TV, cu ce se mai ocupă fostul membru al PCR, şi ex-secretar al Comitetului Municipal UTC Miercurea Ciuc, Nicolaie Stache Tomescu. Mai mult – şi aici putem fi pe bună dreptate suspicioşi –, unul dintre colaboratorii care a făcut  plângerea la ITM (a constatat că lucrează la negru, la Radio Iaşi), ne-a anunţat că măsura luată de Tomescu în urma controlului a fost să-l dea afară. Cam aşa se întâmplă dacă vrei să lucrezi cinstit. Acum, hai să ne plătim cu toţii taxele şi abonamentul radio să nu moară Tomescu şi secretara sa de foame! Sărăcuţii…2 comentarii

Lasa comentariu
  1. Un om

    Nu a fost deloc asa. Cine va informeaza va vinde gogosi, iar voi, ca prostii, scrieti, ca nu aveti alte subiecte. Nu va puteti numi jurnalisti, ratatilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *