Jaf la drumul mare din bani publici!!!

Nicolae Stache Tomescu

Nicolae Stache Tomescu

Decontări frauduloase, deplasări suspecte, ordine de plată la limita legii şi multe cadouri neaşteptate pentru neamurile, amicii dar şi slugoii de la Radio Iaşi, care-l înconjoară pe tătucul Nicolaie Stache Tomescu. În timp ce patronii unor ziare şi radiouri profesioniste din dulcele târg al Ieşilor nu mai ştiu ce strategii să adopte pentru a putea supravieţui economiei de piaţă şi acestei crize blestemate, directorul postului de radio subvenţionat din bani publici, musiu Stache se lăfăie ca un nabab, aruncând în stânga şi-n dreapta cu parale. Că doar nu sunt banii lui, ci ai fraierilor contribuabili!

Nu mai este un secret pentru nimeni că risipa de fonduri de la Radio Iaşi a atins apogeul în aceste triste vremuri, graţie managementului defectuos şi dezastruos practicat de Nicolaie Tomescu. Recent, săptămânalul „Bârfa de Iaşi” a intrat în posesia unor documente financiar-contabile devastatoare pentru actuala conducere a radioului regional, care, dacă n-ar conduce la demisia imediată a directorului Stache şi a slugilor din dotare, cu siguranţă s-ar putea lăsa cu dosare penale sau chiar cu cătuşe. Conform actelor oficiale pe care le deţinem, şi care vor fi înmânate Fiscului şi Parchetului ieşean, risipa de bani publici a devenit cuvântul de ordine la Radio Iaşi, instituţie ce trăieşte şi respiră doar datorită banilor contribuabililor.

Deplasări „cu cântec” la şuşanele şi panarame care nu interesează pe nimeni

Documentele respective arată, negru pe alb, că Stache are şi el slăbiciunile lui în ceea ce priveşte angajaţii din subordine, în detrimentul unor reporteri şi redactori profesionişti care ştiu cu ce se mănâncă meseria de gazetar. Un exemplu în acest sens îl constituie câţiva colaboratori de duzină sau „freelanceri” (cum le place acestora să se recomande) care, potrivit documentelor, au efectuat, în interes de serviciu, zeci de deplasări în ţară şi în străinătate, pe bani grei, decontaţi evident de instituţie. Printre numele prezente pe ordinele şi dispoziţiile de plată parafate, semnate şi ştampilate de Compartimentul financiar-contabil al radioului public ieşean, ies în evidenţă cele ale lui Andrei Scribleac, colaborator ori freelancer (şoferul personal al lui Stache), care a străbătut România în lung şi-n lat cu ştirea şi consimţământul redactorului şef. Evident, pe ordinele de deplasare este specificat clar că fiecare deplasare a lui Scribleac a fost doar în interes de serviciu (sic!), acestuia decontându-i-se transportul, mâncarea şi cazarea.

O altă decontare suspectă care ne-a atras atenţia, a fost făcută recent, la începutul lunii, când aceluiaşi Andrei Scribleac i s-au dat alte câteva milioane bune de lei, pentru o deplasare la… Constanţa. Spre buna ştiinţă a tuturor cităm din acest referat de deplasare: „M-am deplasat la Constanţa împreună cu redactorul-şef pentru a realiza materiale jurnalistice de la exerciţiul de debarcarea a navei USS Whidbey Island”. Oare câţi bani o fi „spart” redactorul-şef la malul Mării Negre, rămâne totuşi o enigmă?

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Cadouri pentru prieteni: bilete la show-ul legendarei trupe americane „Bon Jovi”

Printre „plimbăreţii” de la Radio Iaşi apare şi numele unui „VIP” local. E vorba de poetul şi prozatorul ieşean Valentin Talpalaru. Numele „maestrului” apare scris pe un decont în valoare de 900 de RON, bani plătiţi de radioul public, în cadrul unei deplasări la Bucureşti, la o conferinţă organizată la Hotelul „Modern”. Desigur, Talpalaru nu figurează nici el pe lista angajaţilor din radio. Dar ceea ce ne întăreşte credinţa că la Radio Iaşi risipa şi aruncatul banilor publici de la Radio Iaşi a ajuns deja „sport oficial”, a fost un eveniment care, cu siguranţă, va rămâne în analele istoriei radioului public ieşean. Într-un exces de generozitate, directorul Stache a achiziţionat mai multe bilete la concertul renumitului cântăreţ american Jon Bon Jovi, spectacolul desfăşurându-se în Piaţa Constituţiei din Capitală, în seara de 10 iulie 2011. Conform unei chitanţe fiscale, Radio Iaşi a plătit agenţiei Eventim, cea care s-a ocupat de aducerea în ţară a lui Bon Jovi, în două rânduri, câte 372,80 RON, banii reprezentând contravaloarea mai multor bilete de intrare la spectacol.  Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu acele bilete: cine a beneficiat de fantasticul cadou şi cum. Fără comentarii!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *