Muncitorii Iasicon, invidiaţi de pietrarii de pe B-dul Ştefan cel Mare

În timp ce angajaţii firmelor desemnate de municipalitate cu reabilitarea arterelor din oraş transpiră de mama focului întru bunăstarea ieşenilor, la Ciric salariaţii Iasicon îmbină utilul cu plăcutul. Motivat de faptul că telescaunul trebuie verificat înainte de a fi folosit de ieşeni, grupuri de câte patru zdrahoni se plimbă zilnic cu palida replică a telegondolei lui Pinalti Ştefan. E adevărat că oamenii s-au cam plictisit să urce şi să coboare acelaşi deal de unşpe ori pe zi, însă, dat fiind faptul că timpul trece iar leafa merge, nimeni nu protestează pentru a nu fi trimis la lopată.

Muncitorii Iasicon, invidiaţi de pietrarii de pe B-dul Ştefan cel MareAltă zonă, alte plăcerii. De această dată gustative. Evident, este vorba de zona unde au fost montate grătare, care, aidoma telescaunului, trebuie verificate pentru a sfârăi fără sincope, dar mai ales pentru a nu lăsa rugină pe ceafa de porc. Toţi muncitorii care le-au folosit s-au declarat satisfăcuţi de randamentul lor, singurul regret constituindu-l faptul că, datorită crizei, nu există suficientă materie primă pentru o verificare aprofundată a grătarelor.

În fine, dar nu în ultimul rând – asta pentru că încă nu a fost montat zidul pentru escaladă şi nici pistele de minigolf – băieţii cu deprinderi de canotori au fost mobilizaţi pentru a verifica rezistenţa bărcilor la duritatea apei. Concluzia ar fi că, pe apa Ciricului, se circulă uşor, fără riscul unor ambuteiaje sau a unor tamponări datorate unui vâslaş care nu a acordat prioritate hidrobicicletelor.

Sitel Tinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *